25 / 04 / 2024

Mehmet İşler: Metropolis, Sardes ve Milet UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmeli!

Mehmet İşler: Metropolis, Sardes ve Milet UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmeli!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği Başkanı Mehmet İşler, Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası kabul edilmesinin önemli bir reklam olduğunu belirterek, "Metropolis, Sardes ve Milet de listeye girmeli" dedi




Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesinin kentin uluslararası marka değerine katkı sağlayacağını söyledi. ETİK Başkanı Mehmet İşler, turizmcilerin önemli bir pazarlama gücü elde ettiğini belirterek, "Birçok ülke bizim değerlerimizin yarısı kadar olan yerleri UNESCO'ya kabul ettirdiler. Sırada Torbalı-Metropolis, Salihli-Sardes ve Didim-Milet var. Türk turizmciler olarak değerlerimizin listeye girmiş olması, turizm pazarlama gücümüzü arttırmıştır" dedi.


Hedef konmalı

İşler, "UNESCO'ya girmek bir hedef işidir. Bu hedeften sapmamalı ve sürekli takipçisi olmalıyız. UNESCO uzun bir süreç. Türkiye'de birçok bölgemiz eserleriyle dünya miras listesi UNESCO'ya girmek istedi. Diğer ülkeler, erken hareket ettikleri için bizim değerlerimizin yarısı kadar olan yerleri kabul ettirdiler. Biz fazla çaba sarf etmediğimiz için tarihimizi dünya insanlarıyla buluşturamadık. Dünya mirasları listesi bir yerde tanıtım reklamdır. O listede bulunan eserler, o ülkeye gitmek isteyen kişiler için rehber oluyor. Türkiye'ye gelmek isteyen biri UNESCO'nun internet sitesini inceliyor ve görülmesi gereken yerleri araştırıyor. Bu listede Bergama'yı görüyor ve ziyaret ediyor. Bu durum marka değeri yaratıyor. Dünya listesine girmek, uluslararası alanda çekim merkezi olduğunuzun ispatıdır, pazarlama etiketidir" dedi.


Çok çalışmalıyız

İşler, "UNESCO'ya girmeye değer ancak ihmal edilen çok yer var. Sırada yeni değerlerimizi dünyaya tanıtmak var. Türkiye'de çok Bergamalar var. Türkiye, cazibe gücünün artması adına yeni bir turizm pazarına kavuştu. Sırada Torbalı Metropolis, Salihli Sardes, Didim Milet var. Bir an önce bu yerler için başvuru yaparak kültürel miras listesine aldırmalıyız" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön