20 / 04 / 2024

Mehmet Kocadon kimdir?

Mehmet Kocadon kimdir?

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon kimdir? Mehmet Kocadon, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mehmet Kocadon, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Mehmet Kocadon...



Mehmet Kocadon kimdir?

Mehmet Kocadon 1963 yılında Bodrum’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bodrum’da tamamladı.

 

1999 yılı yerel seçimlerinde, yeni kurulan Ortakent-Yahşi Belediyesi’ne Başkan adayı oldu. Aldığı % 57oranındaki oyla kazandığı Ortakent-Yahşi Belediye Başkanlığı görevine Ortakent muhtarlık binasında başladı. Hızlı ve doğru kararlarla Ortakent-Yahşi Beldesi’nin çehresini değiştirirken doğasını da koruyan Mehmet Kocadon yapılaşmanın önünü keserek, bugün bile Bodrum Yarımadası’nın parmakla gösterilen beldesini yarattı.

 

Mehmet Kocadon Ortakent-Yahşi Belediye Başkanlığı görevinden önce 1992-1999 yılları arasında Bodrum Ticaret Odası Meclis Üyeliği, 1993-1999 yılları arasında Demokrat Parti’de yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2004 yerel seçimlerinde yeniden Ortakent-Yahşi Belediyesi’nde başkanlık görevine aday oldu ve bu kez % 75 oy alarak 2. kez başkanlık görevini üstlendi. Toplamda 10 yıl olmak üzere 2 dönem üst üste, Ortakent-Yahşi halkının tam desteği ile beldede Başkanlık görevini başarıyla sürdüren Mehmet Kocadon, 2009 yılı yerel seçimlerinde Demokrat Parti’den Bodrum Belediye Başkanlığı’na adaylığını koydu.

 

Bodrum halkının onayıyla Bodrum Belediye Başkanlığı görevine gelen Mehmet Kocadon, 6 Nisan 2009 tarihinde görevi resmen teslim aldı ve bu tarihten itibaren Bodrum’un giderek kaybolmaya yüz tutan değerlerini korumaya ağırlık veren çalışma programıyla Bodrum’u yönetmektedir.

 

Şu anki sıfatıyla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bugüne kadar Bodrum Otelciler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Bodrum Devlet Hastanesi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Bodrum Spor Yönetim Kurulu Üyeliği, Ortakent-Yahşi Spor Derneği Kurucu Üyeliği, Bodrum Vergi Dairesi Yeminli Takdir Komisyon Üyeliği, Bodrum İlçesi Demokrat Parti Yönetim Kurulu Üyeliği, Bodrum Adliyesi Bilirkişi Üyeliği, Bodrum Fenerbahçeliler Derneği Başkanlığı ve Bodrum Devlet Hastanesi Derneği Denetleme Kurulu Üyeliği görevlerini başarıyla yerine getirmiş deneyimli bir yönetici ve iş adamıdır. Mehmet Kocadon halen sürdürdüğü Bodrum Belediye Başkanlığı görevinin yanı sıra Bodrum Belediyeler Birliği Başkanlığı, Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı Başkanlığı ve Bodrum Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanlığı görevlerini de sürdürmektedir.

 

Bodrum Belediye Başkanı sıfatının yanında sürdürdüğü Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı Başkanlığı görevinde, edindiği deneyimler gereği, uzmanlara “Bodrum Tanıtım Stratejisi” raporunu hazırlatmış, BOYTAV’ın çalışmalarını bu strateji doğrultusunda sürdürerek, yurtiçi ve özellikle yurtdışı turizm fuarlarında Bodrum’un sesini yükseltmeyi başarmıştır. Öyle ki tanıtım alanında yaptığı başarılı çalışmalarla BOYTAV, 2011 yılında Uluslararası SKAL turizm örgütü tarafından belirlenen SKALİTE ödülünü, Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu bile geride bırakarak Bodrum’a kazandırmıştır.

 

Evli ve iki çocuk babası Mehmet Kocadon, 2009 yılında Bodrum Belediye Başkanlığı görevine geldiğinde, çalışma programı gereği yıllardır ihmal edilen altyapı sorunlarına öncelik vermiş, Bodrum’da kontrolsüz yapılaşmayı sona erdirmiştir. Bodrum’un ana geçim kaynağı olan turizmi, deniz, kum, güneş üçlemesinin ötesinde çeşitlendirmeyi hedef seçmiştir. Tüm çalışmalarını “ailemden sonraki en büyük aşkım” diyerek tanımladığı Bodrum üzerine yoğunlaştıran Mehmet Kocadon, Bodrum’u Bodrum yapan değerlere, Bodrum’un yerel kültürüne büyük önem vermiş, kaybolmaya yüz tutan Bodrum Ruhunu yeniden canlandırmıştır.

 

Gerek aldığı göç ve gerekse yaz aylarında artan nüfusa yetmez hale gelen altyapı, Mehmet Kocadon’un çalışma programında en önemli yeri tutmuştur. Bodrum halkı, özellikle kış aylarında kesilen elektrik ve haberleşme bağlantıları, yağışlarda oluşan sel görüntülerini Mehmet Kocadon’un başarılı çalışmalarıyla unutmuştur. Türkiye’nin en önemli turizm kapılarında biri olarak nitelediği Bodrum Gümrüğü’nü yıkarak, Bodrum’a ve Türkiye’ye yakışır bir gümrük haline getirmiştir. Artık bir balıkçı kasabasının ötesinde bir kent olan Bodrum’a yeni meydanlar kazandırmış, bu meydanlar Bodrum halkının nefes alabilecekleri toplanma yerleri olmuştur.

 

Kültürün yaşatılması, kültür turizminin yaygınlaşması adına müzelere önem vermiş, Bodrum Deniz Müzesi’ni Bodrum’a kazandırmıştır, Bodrum Kent Müzesi için yapının restorasyonu ise halen sürmektedir.

 

Her ortamda son derece önem verdiğini yinelediği sağlık, spor ve eğitim konularına büyük yatırım yapmış, Bodrum’daki eğitim kurumlarının altyapı, çevre düzenleme ve hatta eğitim koşullarına karşılıksız katkı sağlamıştır. Kurduğu Bodrum Belediyesi Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi ile Bodrum’daki kadınlara tamamen ücretsiz kurslar sağlarken, ihtiyaç duyanlara psikolojik destek, hukuksal danışmanlık konularında da ücretsiz destek yaratmıştır.

 

Bodrum halkının sağlığı açısından çok önemli bir konu olan asbestli su borularını söküp atmış, yaz aylarında çeşitli noktalarda kötü kokulara neden olan tıkanmış veya ömrünü tamamlamış yer altı hatlarının tamamını yenilemiştir. Özellikle gençlerin kötü alışkanlıklar ve bağımlılıktan kendilerini korumalarının en etkin yolunun spordan geçtiğini savunan Mehmet Kocadon, gençlerin ve kadınların ücretsiz spor yapmalarına olanak vermiş, Bodrum’un göz nuru olan Bodrum Spor’un verdiği desteklerle başarıdan başarıya koşmasını sağlamıştır. Genç yaşlarında Bodrum Spor’da kalecilik yaparak spor hayatına başlayan Mehmet Kocadon, bugün de düzenli olarak duvar tenisi (squash) oynamaktadır. Kocadon, spor ve sanatla desteklenmeyen genç nesillerin doğru yolu bulmakta güçlük çekeceklerine inanmaktadır.

 

Bulunduğu coğrafyanın muhteşem iklimsel özellikleri gereği yılın 9 ayında sokakta yaşayan Bodrum halkı için sanatı da sokağa taşıyan Mehmet Kocadon, düzenlediği etkinliklerle tüm Yarımada ve çevresini Bodrum Meydanlarında toplamayı başarmıştır.

 

Çevreye ve doğaya olan duyarlılığı, hızlı ve net kararlar alması ile tanınan Mehmet Kocadon,üç dönem sürdürdüğü belediye başkanlığı görevlerinde Atatürk ilke ve devrimlerini kendine hep düstur edinmiş,30 Ağustos 2013 tarihi itibarıyla çalışmalarını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin çatısı altında sürdürmeye karar vermiş ve Bodrum Halkının da büyük desteği ile Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmiştir.

 

Bodrum halkının, yaşadıkları kentten gururlanmaları, Bodrum’u ziyaret eden konukların unutamayacakları günler yaşamaları için çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir.






Geri Dön