27 / 04 / 2024

Mehmet Koçarslan: 8 ay daha Suada'dayım

Mehmet Koçarslan: 8 ay daha Suada'dayım

Suada'nın işletmecisi Mehmet Koçarslan'dan "Galatasaray Adası'ndan çıkmamızı gerektiren bir durum yok" açıklaması geldi



Genel kurulda gündeme gelen konunun, ilk sözleşme döneminin sona ereceği Kasım 2010'dan sonrasına ilişkin olduğunu hatırlatan Koçarslan, "Adadan derhal çıkarılacağımıza ilişkin yorumlar doğru değil ama bize zarar veriyor. En kötü ihtimalde bile 8 ay daha Suada'yım. Sonrasını da oturup, konuşup netleriz" dedi. Suada'da işletme süresinin iptal edilmesine ilişkin önergenin iptal edilmesinden sonra ortaya atılan `Koçarslan Suada'dan uzaklaştırılıyor, hemen çıkarılıyor" gibi yorumların işletmeyi yıprattığını dile getiren Mehmet Koçarslan, dün yazılı bir açıklama yaparak duruma açıklık kazandırdı. Aynı zamanda Reina'nın da patronu Mehmet Koçarslan, şu noktalara vurgu yaptı:

İlk sözleşmenin süresi Kasım 2010'da doluyor
Galatasaray Spor Kulübü ile işletmemiz arasında süresi 2010 Kasımında biten ilk sözleşmeyle ilgili bir tereddüt bulunmuyor. Mali genel kurulda oylaması yapılan sözleşmenin geçen yıl imzalanan süresi 2010 Kasım ayında başlayıp 2015 Kasım ayına kadar devam edecek olan sözleşme.

Kasım 2010'dan sonraki 5 yıllık uzatmaya konu olan kira sözleşmesinin oylanması ve uzatma süresinin kabul görmemesi nedeniyle anlaşmazlık çıktığı, işletmemizin sözleşmenin feshi durumunda Galatasaray Kulübü'nden 13 milyon dolar yatırım bedeli talep edeceğime ilişkin beyanlar doğru değil.

Kongrede ortaya çıkan oylamanın sonucu, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nca da benimsenip uygulanmak istenirse, bu sorunu oturup konuşup, çözebiliriz. Hem Galatasaraylılık terbiyem, hem de 30 yıllık işadamlığım bunu gerektirir. Mevcut ya da yeni yeni yönetimle karşılıklı müzakerede bulunuruz.

Kongredeki oylamanın 2010 Kasım ayından sonraki süreçle ilgili olmasına karşılık, Galatasaray Adası'ndan derham uzaklaştırılacağımız, kira bedelinin yüzde 100 artırmak istediğim gibi bir sürü iddialar ortaya atılıyor. Bunlar hem şahsıma hem de işletmeme zarar veriyor.

Bu iddialar yüzünden önümüzdeki yaza ilişkin rezervasyonlarımızda iptaller oldu. Önümüzdeki süreçte düğün yapmak isteyen müşterilerimiz de tedirginlik yaşıyor.
Hürriyet


Geri Dön