29 / 03 / 2024

Mehmet Koçarslan'dan Galatasaray Adası açıklaması!

Mehmet Koçarslan'dan Galatasaray Adası açıklaması!

Galatasaray Adası’nın işletmecisi Mehmet Koçarslan‘dan ilk açıklama geldi. Koçarslan yaptığı açıklamada “Şirketimiz taşınmazın işletmecisi olup işletme sözleşmesi devam etmektedir. Bu nedenle şirketimizden işgalci diye söz edilemez” dedi.




Galatasaray Adası'ndaki imara aykırı olduğu belirtilen yapılar yıkıldı. Galatasaray'dan yapılan açıklamada 'Su Ada'nın işletmecisi Mehmet Koçarslan'a çok sert tepki geldi. "Yıkılan yerler, kira sözleşmesi bitmesine rağmen hukuku hiçe sayan şahsın yaptığı eklentilerdir. Bu noktadan sonra, yıllardır Ada'da işgalci konumunda olan kiracının burayı kullanması mümkün değildir" denildi. Mehmet Koçarslan ise sessizliğini bozdu, kendisini savundu. Yıkılan Reina'nın da işletmecisi olan Koçarslan, "İşletme sözleşmemiz sürüyordu. Bu nedenle şirketimizden işgalci diye söz edilemez" iddiasına yer verildi.



İBB'NİN AÇIKLAMASI


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Söz konusu karara ilgililerince mahkeme yoluyla itiraz edilmiştir. Sırasıyla İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Danıştay 14. Dairesi ve en son tekrar Danıştay 14. Dairesinin 21.02.2017 tarihli kararı ile Encümen kararı onanmış olup gerekli tebligatlar yapılmıştır." denildi.


MEHMET KOÇARSLAN'DAN İLK AÇIKLAMA


Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Galatasaray Adası’nın işletmecisi Mehmet Koçarslan‘dan ilk açıklama geldi. Koçarslan “Şirketimiz taşınmazın işletmecisi olup işletme sözleşmesi devam etmektedir. Bu nedenle şirketimizden işgalci diye söz edilemez” dedi.



Mehmet Koçarslan şu ifadeleri kullandı; “Galatasaray Adası olarak söylenen taşınmazda 3 parsel bulunmakta. 1 Nolu parsel Galatasaray Spor Kulübü derneğine; 2 ve 4 nolu parseller Maliye Hazinesine ait. Şirketimiz ile Maliye Hazinesi arasında bir tartışma bulunmamaktadır. Başta havuz olmak üzere yıkılın tesislerin önemli kısmı bizzat GS Kulübü tarafından tarafından yapılmıştır. Büyükşehir Belediyesi 31.5.1994 yılında 8192 sayılı kararla Galatasaraya ait olan 1 nolu parseldeki yapıların yıktırılması için karar almıştır. Şirketimiz ile 18 Mayıs 2006 tarihinde İşletme sözlemesi yapılmıştır. Suadanın tahliyesine ilişkin mahkeme kararı bulunmamaktadır.


Kulüp 1 nolu parselin tahliye edilmesi davalarını açmış olup bu davalar devam etmektedir. Şirketimiz taşınmazın işletmecisi olup işletme sözleşmesi devam etmektedir. Bu nedenle şirketimizden işgalci diye söz edilemez. Suadada yapılan yatırımların tamamı yürürlükteki mevzuata uygun olarak yapılmış olup kazanılmış haktır.


Şirketimiz kulübün yürürlükteki İmar Planına uygun olarak başlattığı yatırımlarını devam ettirmiş ve İdare Mahkemesi iptal kararını vermeden önce 2009 yılında tamamlamıştır. İptal kararından önce yapılan yatırımların müktesep hak olduğu, mahkeme kararlarının aleyhte geriye yürüyemeyeceği hukukla ilgisi olan herkes tarafından bilinmektedir. Ayrıca Galatasaray Spor Kulübü iki kere Mahkeme marifetiyle ve her yıl ekspertiz değerlendirmesiyle yaptığı tespitte şirketimizin 20 milyon dolar civarında faydalı yatırım yaptığı sabittir.


'TAMAMINA YAKINI YIKILDI'


Yıkım kararı Belediye Yapı tatil tutanağında, Encümeni kararında, bilirkişi raporlarında sadece bazı kısımlar için olduğu halde ve bütün yazılı ve sözlü uyarılarımıza rağmen tesislerin tamamı yıktırılmıştır. Reinada da bir kısım fazlalıkların yıktırılması hususunda Belediyenin 2002 yılındaki bir yapı tatil tutanağı olduğu halde bütün yasal direnmelerimize rağmen bize hiçbir tebliğat yapılmadan tamamına yakını yıktırılmıştır.


GALATASARAY'IN AÇIKLAMASI


Galatasaray'dan yapılan açıklama şöyle: Galatasaray Adası hakkında, müstecir tarafından kanuna aykırı olarak yapılan eklemeler nedeniyle 21 Mart 2012 tarih ve 641-524 sayı ile alınmış yıkım kararına karşı kulübümüz mülk sahibi olarak dava açmıştı. Söz konusu dava kapsamında, 26 Eylül 2012'de keşif yapıldı. 28 Şubat 2014 tarihinde karar kulübümüzün aleyhine çıktı. O tarihte temyiz yoluna gidildi. 8 Ekim 2015 tarihinde karar onandı. Karar düzeltme yönündeki 10 Şubat 2016 tarihli başvurumuz da 21 Şubat 2017'de reddedilince yıkım kararı kesinleşmiş oldu. Büyükşehir'e bağlı ekipler, 28 Mayıs 2017 günü, sabahın ilk ışıklarıyla beraber kararı uygulayarak Ada'da yıkıma başladı. Yıkılan yerler, kira sözleşmesi bitmesine rağmen hukuku hiçe sayan şahsın yaptığı eklentilerdir. Bu noktadan sonra, yıllardır Ada'da işgalci konumunda olan kiracının burayı kullanması mümkün değildir. Ada en kısa sürede, Galatasaray Adası ile ilgili olarak yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da alınan karar gereğince ve kanuna uygun şekilde yeniden düzenlenerek Türk sporuna ve üyelerimize hizmet vermeye devam edecektir.



Birgün


Geri Dön