19 / 04 / 2024

Mehmet Kudret Selçuk, yarım kalan liseyi tamamlayacak!

Mehmet Kudret Selçuk, yarım kalan liseyi tamamlayacak!

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde ödenek yetersizliği nedeniyle yarım kalan sağlık meslek lisesi binası, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Kudret Selçuk'un katkısıyla tamamlanacak



İlçede meslek yüksekokulu olarak yapımına başlanan, daha sonra sağlık meslek lisesi yapılması öngörülen ancak ödenek yetersizliği nedeniyle yüzde 30'u tamamlanabilen binanın bitirilmesi için Makine Mühendisi Prof. Dr. Mehmet Kudret Selçuk ile Vali Ali Haydar Öner arasında, İl Özel İdare binasında protokol imzalandı. Prof. Dr. Selçuk'a teşekkür eden Vali Öner, şöyle konuştu:

"Hayırsever hemşehrimiz, ülkemizin yetiştirdiği seçkin bilim adamlarından Mehmet Kudret Selçuk, Şarkikaraağaç'ta Süleyman Demirel Üniversitesine ait yarım kalan binayı sağlık meslek lisesi olarak hizmete açılmak üzere Milli Eğitimin hizmetine sunmak istemektedir. Tarafımızdan şükranla karşılanan husus, bugün protokole bağlanmıştır. Değerli hocamıza Milli Eğitime gösterdiği ilgi ve sağladığı katkı nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz. Emeklilik günlerinin eğitime ve bilime katkı dolu, sağlık ve huzur içinde geçmesini diliyorum." Vali Öner, Prof. Dr. Selçuk'un 1 milyon TL bağışta bulunmayı taahhüt ettiğini bildirdi.

Prof. Dr. Selçuk da hayatının en duygulu anlarını yaşadığını, kendisini hayatının bir kısmını eğitime vermiş bahtiyar insanlardan biri olarak gördüğünü söyledi. Selçuk, "Ortadoğu Teknik Üniversitesinden başlayarak bir öğretim faaliyetine girdim. Araştırmalar ve yurt dışı çalışmaları nasip oldu. Vatana döndükten sonra Kırıkkale Üniversitesinde hizmet verdim. Her zaman içimde eğitime katkı sağlama arzusu yanardı. Rahmetli babam beni eğitime teşvik etmiştir" dedi.

Ailesinden kendisine bir gayrimenkul kaldığını, bu gayrimenkulü anne ve babası için kullanmayı planladığını belirten Selçuk, gayrimenkulün satışından sağlayacağı geliri okulun bitirilmesi için harcayacağını bildirdi. Okula anne ve babasının ismini vereceğini ifade eden Selçuk, okulun isminin Asım-Sıdıka Selçuk Sağlık Meslek Lisesi olacağını ifade etti. Türkiye'de bugün için yapılabilecek en büyük hayrın eğitime olduğunu belirten Selçuk, özellikle meslek kazandıran bir kuruma destekte bulunmaktan büyük gurur duyduğunu kaydetti. Selçuk, binanın en kısa zamanda bitirilerek hizmete açılacağını sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön