19 / 04 / 2024

Mehmet Müezzinoğlu Elazığ'da Şehir Hastanesi temel atma törenine katılıyor!

Mehmet Müezzinoğlu Elazığ'da Şehir Hastanesi temel atma törenine katılıyor!

Bakan Müezzinoğlu, Şehir Hastanesi'nin temel atma törenine katılmak üzere geldiği Elazığ'da, Vali Ömer Faruk Koçak'ı ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan ve bir süre valilik makamında Koçak ile görüşen Müezzinoğlu, ziyaret sonrası gazetecilere



Bakan Müezzinoğlu, Şehir Hastanesi'nin temel atma törenine katılmak üzere geldiği Elazığ'da, Vali Ömer Faruk Koçak'ı ziyaret etti.


Valilik şeref defterini imzalayan ve bir süre valilik makamında Koçak ile görüşen Müezzinoğlu, ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.


Bir gazetecinin "Türkiye gündeminde son yaşananlarla ilgili, gözaltılarla ilgili neler diyeceksiniz?" sorusu üzerine Müezzinoğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışında "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" dediğini hatırlattı.


Müezzinoğlu, "Belirli güç odakları, belirli çıkar çevreleri içeriden ve dışarıdan egemenliğin milletin olmasına karşı zaman zaman büyük hazımsızlıklar yaşadılar. Bunu 60 darbesinde gördük, 70 müdahalesinde gördük, 80 darbesinde gördük, 28 Şubat'ta gördük. AK Parti iktidarı döneminde çok farklı versiyonlarıyla gördük" diye konuştu.


 


- "Yaşananlar yeni versiyon"


 


Yaşananların kendisine göre yeni bir versiyon olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, "Gezi olayları farklı bir versiyondu. Daha önce Ayışığı, Sarıkız, Balyoz bunlar farklı versiyonlardı. Bu da yine farklı bir versiyon. Ama kim ne derse desin AK Parti'nin bir duruşu var. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, AK Parti de milletin partisidir" ifadesini kullandı.


Bakan Müezzinoğlu, AK Parti'nin milletin ortak hakkının temsilcisi olduğunu, millete rağmen hiç kimsenin hiçbir şey yapamayacağını ve yapmaması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:


"Daha önce yapmış olanlar bu alışkanlıklarından vazgeçmiyor olabilirler ama artık bıraksınlar sandığa bu işi. Demokrasiyse, hukuk devletiyse bunun hukukunun gereği sandıktır. AK Parti yanlış yapıyorsa, AK Parti meşruiyet dışıysa, AK Parti rüşvet yiyorsa, AK Parti yolsuzluk yapıyorsa bu şehir hastaneleri kendiliğinden olmaz. Sandıkta da millet kimin millet adına çalıştığını, kimin milletin hak ve hukukunu koruduğunu... 11 yılda bu ülkenin 11 yıl önce bu senaryoları çizenlerin bile rüyasına göremeyecekleri gücü yakaladı Türkiye. Ne diyoruz? '2023'de dünya ekonomisi arasında güçlü ilk 10 ülke.' Şimdi güçlü 10 ülke olma idealinden ve hedefinden rahatsız olanlar içeride ve dışarıda olanlar var. İçeridekileri ve dışarıdakileri el birliğiyle AK Parti iktidarını yıpratmak istiyorlar ama esas yıpratmak istedikleri milli irade. Sandığın iradesi sandığın hukukudur. AK Parti olarak tek bir görevimiz var. Sandığın hukukuna milletten başka kimseyi dokundurtmayacağız. Sandığın hukuku da ne diyorsa onu da başımızın üstünde taşıyacağız. Herkes sandığın hukukuna teslim olsun."




AA


Geri Dön