26 / 04 / 2024

Mehmet Oduncu: Osmaniye'de işini düzgün yapmayan müteahhide iş yok!

Mehmet Oduncu: Osmaniye'de işini düzgün yapmayan müteahhide iş yok!

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Sumbas ilçesini ziyaret etti. Türk Telekom - Binali Yıldırım Yatılı Bölge Okulu’nu ziyaret edene Oduncu, vatandaşlarla ve öğrencilerle de sohbet etti...




Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Sumbas ilçesini ziyaret etti. Türk Telekom-Binali Yıldırım Yatılı Bölge Okulu’nu ziyaret edene Oduncu, vatandaşlarla ve öğrencilerle de sohbet etti.


Türk Telekom-Binali Yıldırım Yatılı Bölge Okulu’na gelişinde öğrenciler ve öğretmenler tarafından karşılanan Vali Oduncu, ilk olarak okulun bahçesine çam fidanı dikti. Okulun bahçesine zeytin, defne, fıstık çamı ve servi olmak üzere 300 fidan dikileceği bilgisini alan Vali Oduncu, okulların bahçelerinin ağaçlandırılmasının öğrencilere doğa sevgisi aşılanması bakımından önemli olduğunu vurgulayarak, okul bahçeleri ağaçlandırılırken meyve ağaçları da dikilmesi talimatını verdi. Ağaç dikiminden sonra okulun yemekhanesinde öğrencilerle öğle yemeğinde bir araya gelen Vali Oduncu, yemek boyunca öğrencilerle sohbet etti. Yemeğin ardından okul bahçesinde öğrencilere kitap hediye eden Oduncu, daha sonra okulda incelemelerde bulundu. Okulun görsel sanatlar atölyesi, revir ve özel eğitim sınıfında inceleme ve denetlemelerde bulunan Vali Oduncu, sınıfları da ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.


Vali Oduncu, Sumbas ziyaretinin devamında yapımı tamamlanan 16 derslikli Sumbas Çok Programlı Lisesi binasında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Henüz eğitim-öğretime başlamamış okulun sıralarının bazılarında hasar tespit eden Vali Oduncu, bu sıraların firmaya geri gönderilmesi ve hasarsız olanların alınması konusunda talimat verdi. Hatalı ürünlerin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Oduncu, "Herkes işini düzgün yapsın. Biz, bu sıraların ödemesini yaparken eksik ödeme yapıyor muyuz? Yapmıyoruz. O halde firmalar da bize taahhüt ettikleri gibi hasarsız ürün göndermekle yükümlüler" diye konuştu. Yeni yapılan okul binasının bazı bölümlerinde de sorunlar olduğunu tespit eden Vali Oduncu, tüm kontroller yapılmadan binanın teslim alınmaması yönünde talimat verdi. İşini düzgün yapmayan ve bu şekilde teslim etmeyen müteahhitlerin bir daha kamu kurumlarından iş alamayacaklarını da vurgulayan Vali Oduncu, "Biz kimseden ekstra bir şey talep etmiyoruz. Tek talebimiz, bu binaların düzgün yapılmış olması. Bu okullar vatandaşımızın parası ile yapılıyor. Biz de bu binaların en düzgün şekilde yapılması konusunda gerekli hassasiyeti göstermekle yükümlüyüz. Bu nedenle herkes işini düzgün yapsın, düzgün teslim etsin. Buna riayet etmeyen müteahhide bir daha iş vermeyeceğiz" diye konuştu.


Vali Dr. Mehmet Oduncu, Sumbas ziyaretinin devamında eşi Dr. Nuray Oduncu ve protokol mensupları ile beraber Sumbas Eski Cami’yi ziyaret etti. Camide incelemelerde bulunan Vali Oduncu, cami hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur'dan bilgi aldı. Tabur, 1896 yılında yapılmış olan Cami'nin 1950 yılında kapandığını ifade ederek, Cami’nin 2008 yılında restore edilerek tekrar ibadete açıldığını söyledi.


Beraberinde eşi Dr. Nuray Oduncu ile birlikte Sumbas'a gelen Vali Oduncu, Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya ve eşi tarafından karşılandı. Ziyarette Vali Yardımcısı Mehmet Öz, Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halil İbrahim Kahraman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur da hazır bulundu.



Milliyet


Geri Dön