28 / 03 / 2024

Mehmet Okay Ant Yapı'nın başarı sırrını anlattı!

Mehmet Okay Ant Yapı'nın başarı sırrını anlattı!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, sektörde rakabet halinde olan firmaların ve projelerin nasıl başarılı olabileceğini ve Ant Yapı'nın başarı sırrını bir hikaye ile anlattı.



Sınıfın en zeki fakat kıskanç öğrencilerinden biri her fırsatta arkadaşlarını aşağılayıp bozarak kavga çıkarmaktaymış... Bu durumu fark eden öğretmeni neden böyle davrandığını sorduğunda ise; "Kimsenin beni geçmesine tahammül edemiyorum fark edilmek ve en iyi ben olmak istiyorum" diye bir cevap almış.


Bunun üzerine öğretmeni tebeşir ile yere 20 cm uzunluğunda bir çizgi çekmiş ve öğrencisinden bu çizgiyi kısaltmasını talep etmiş! Öğrenci de çizgiyi parçalara bölerek ya da başından sonundan silerek kısaltacağını söylese de öğretmeni cevapları kabul etmemiş. Daha iyi ve doğru yol olabileceğini söyleyerek, o çizginin yanına 30 cm uzunluğunda yeni bir çizgi çizmiş ve öğrencisine "nasıl oldu birinci çizgi kısaldı mı" diye sormuş... Öğrencisi de utanarak sıkılarak eski çizginin daha kısa olduğunu kabul etmiş!


Öğretmen de öğrencisine hiç unutmaması gereken şu öğüdü verdi...


"Yeteneğini ve bilgini artırarak kendi çizgini uzatman, rakibinin çizgisini bozmaktan her zaman daha iyidir böylece diğerlerine göre farklılık yaratıp en iyi olma yolunda ilerlersin"


Bu sıralar sektörümüzde birçok firma birçok proje ile rekabet halinde iken bu hikâye aklımıza geldi paylaşalım istedik, ki maalesef bir kısım firma daha iyisini yapmak yerine diğerlerini karalayarak en iyisi olmaya çalışmakta!

Biz ise ekip olarak her zaman olduğu gibi hem yurtiçinde hem de yurtdışında müthiş bir rekabet ortamında daha iyisini yapmak adına bilgimiz, tecrübemiz yeterli demeden daha iyi nasıl yapabiliriz diye araştırıp, kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz...


Bunun karşılığını, hem aldığımız ödüller ile, ki bu sene de Müteahhitler Şampiyon Ligi dediğimiz ENR listesinde Türkiye'de 7. dünyada 107. sırada yer alarak, hem de sizlerden gördüğümüz güzel ilgi ile başlamış projelerimizi tamamlarken yeni projelere de başlama cesareti bularak alıyoruz.


Haziran ayında teslim edeceğimiz Antteras Konut projesi ile Ekim ayı sonunda teslim edilecek Antasya Residence projemiz yanında, sonunda izinleri alınan Antplato Ofis projesinin hem inşaatına hem de satışlarına başladığımızı müjdeleriz...


Bu arada gelen talepler doğrultusunda yurtdışında olduğu gibi yurtiçinde de bir takım taahhüt işleri alarak Türkiye Finans Genel Müdürlüğü inşaatı yanında iş G.Y.O. Manzara Adalar projelerinin yapım işlerini üstlendik...


Kimseyi karalamadan, çizgimizi bozmadan ve daha da uzatmayı hedefleyerek, yolumuza devam ederken, güveninize layık olmaya çalışıyoruz.



Mehmet Okay



Geri Dön