25 / 04 / 2024

Mehmet Özcan, Keşan Katı Atık Düzenli Depolama Alanı'nı inceledi!

Mehmet Özcan, Keşan Katı Atık Düzenli Depolama Alanı'nı inceledi!

Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan ve bazı belediye meclis üyeleri ile ilk olarak Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB) tarafından yaptırılan Katı Atık Düzenli Depolama Alanı’nı gezerek burada yetkililerden bilgi aldılar.




Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile birlikte Keşan Belediyesi tarafından yapılan projeleri ziyaret eden Keşanlı muhtarlar, projeleri hayranlıkla incelediler.


 Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan ve bazı belediye meclis üyeleri ile ilk olarak Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB) tarafından yaptırılan Katı Atık Düzenli Depolama Alanı’nı gezerek burada yetkililerden bilgi aldılar. Ziyarette bulunan mahalle muhtarları, ”Bu projenin hayata geçmesiyle Keşan, Enez ve İpsala’nın bütün çöplerinin burada toplanacağını, ayrıca hiç kimsenin eski çöplük gibi bu alanda çöpleri görmeyeceğini ve burada çöplerin ayrıştırılarak yeniden dönüşüme kazandırılacağını yetkililerden öğrendik. İlk kez gördüğümüz bu tesise gerçekten hayran olduk. Bu tür bir tesis çevre için çok önemlidir” dediler.


CEVİZLİK DERESİ’NDE BALIK TUTACAĞIZ


Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nin ardından, Atık Su Arıtma Tesisi inşaatını gezen muhtarlara burada da yetkililer tarafından teknik bilgiler verildi. Özcan, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: ”Yaptıkları kanalizasyonun tamamlanmasının ardından DSİ’nin Ergene Kirliliği önleme planı çerçevesinde başlatılan bu arıtma tesisinde kanalizasyondan gelecek atık sular burada arıtılacak ve bahçe sulamada kullanılabilecek kalitede bir suya dönüşecek. Çevre anlamında bu tesisimiz de yaptığımız önemli 


AYRI PROJE


“Arıtma tesisimiz Trakya’da bulunan en büyük arıtma tesisi olacak. Biz ayrıca yağmur suyu ile kanalizasyonu ayırdık. Bu ikisi için de ayrı proje yaptık. Yağmur suyunun kanalizasyona karışması projenin iyi çalışmasını engelliyor.”



Kırklar Haber




Geri Dön