24 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki: Erciyes'in üç yerinde termal su bulduk!

Mehmet Özhaseki: Erciyes'in üç yerinde termal su bulduk!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Mastır Planı çerçevesinde dağa yapılan turizm yatırımlarını anlattı. Özhaseki, ilk defa Erciyes’te sıcak su araştırıldığını ve 3 yerde termal suyun bulunduğunu müjdeledi....




Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen Sanayi Gecesi’nde başarılı iş adamlarına ödül dağıtıldı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katıldığı ödül töreninde KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, dershane tartışmasıyla ilgili konuştu. Son dönemdeki tartışmaları anımsatan Boydak, “Bu tartışmalar sayın başbakan yardımcım, biz Kayseri cenahından baktığımız zaman çok efor harcadığımızı düşünüyoruz. Bu tür konularda daha sağlıklı, karşılıklı anlayışa dayanan çalışmalar yapılması gerektiğini ve biraz daha zamana yayarak çözülmesi gerektiğini içtenlikle arzu etmekteyim.” diye konuştu. 


"SANAYİCİ ELEKTRİĞİ DAHA UCUZA ALMA İMKANINA SAHİP"


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da, Türkiye’nin bir yandan ithal ettiği enerji kaynaklarının yerli kaynaklar haline gelmesiyle alakalı çalışmalar yaptığını söyledi. Yıldız, “Bir yandan da 28 AB ülke arasında doğal gazı en ucuza alan ülke değiliz ama en ucuza satan ülkedir. En ucuz satan Avrupa’da 3 ülke arasında bulunuyor. Sanayicimiz bugün serbestleşen, liberalleşen piyasada ikili anlaşmalarla elektriği daha ucuza alma imkanına sahip. Bu sizin rekabet gücünüzü arttıracak bir konudur.” dedi.


"ERCİYES’İN 3 YERİNDE TERMAL SU BULDUK"


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Mastır Planı çerçevesinde dağa yapılan turizm yatırımlarını anlattı. Özhaseki, ilk defa Erciyes’te sıcak su araştırıldığını ve 3 yerde termal suyun bulunduğunu müjdeledi. Bunu ilk defa burada söylediğini belirten Özhaseki, “Önümüzdeki günlerde bu sıcak suyu çıkaracağız. İnşallah yeni değerleri ülkemize kazandırırız” ifadelerini kullandı.


"KAYSERİ YÜKSEK HIZLI TRENE LAYIK DEĞİL Mİ?"


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da sanayinin gelişmesi için o şehirde bulunan üniversite sayısının ve iki kurumun işbirliği yapmasının çok önemli olduğunu anlattı. Kayseri’nin AB’ye ihracatının yüzde 39 seviyelerinde olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, bunun düşük olduğunu kaydetti. Hisarcıklıoğlu, maliyeti düşürmek için Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı ile ortak bir proje yaparak bu ülkelere tarifeli tren seferi koydurduklarını açıkladı. Hisarcıklıoğlu, KAYSO Başkanı Mustafa Boydak’ın uyarısıyla “Kayseri, Yüksek Hızlı Tren’e layık değil mi?” diyerek bitirdi.


Zaman 


Geri Dön