28 / 03 / 2024

Mehmet Özhaseki, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesini inceleyecek!

Mehmet Özhaseki, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesini inceleyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fikirtepe'de iş yapan müteahitlerle toplanıyor. Özhaseki, Fikirtepe'yi ziyaret edip, Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde başarılı çalışmalara imza atan projeleri yerinde inceleyip, son durumları hakkında bilgiler alacak.



Türkiye'nin pilot ve en önemli kentsel dönüşüm bölgesi olan Fikirtepe’nin uzun süredir kentsel dönüşemeyen adalarında düğüm çözülüyor.


Türkiye’ye örnek olacak bir tasarım projesine imza atılarak devam edilen Fikirtepe projesi modern yüzüyle kentin kentsel dönüşümdeki profesyonellik çıtasını zirveye taşıyor.


Fikirtepe sakinlerinin, uzun arayışlar ve birbirinden farklı birçok firma ile yapılan görüşmeler sonrasında tercih ettiği bazı inşaat firmalarının kendisine güvenen arsa maliklerinin yüzünü kara çıkarması ve aradan geçen 5-6 yıllık zaman kaybına rağmen iş başı yapmamaları bakanlığı harekete geçiriyor.


Bakanlık Tüm Stk'lara eşit mi?


Fikirtepe Kentsel Dönüşüm süreci başladığından beri seçilen tüm Çevre ve Şehircilik Bakanları, sermaye ve Müteahitlerin kurduğu Fikirtepe Müteahitler Derneği ''Platform''la sayısını bile bilmediğimiz kereler görüşürlerken, Halkın temsilcisi olan, vatandaşların sorunlarının yetkililere duyurulup çözüme kavuşması için kurdukları dernekleri belki de yoğunluktan nedense hep görmezden geldiler. Sadece müteahitlerin gözünden iletilen tespitler ve sonuçta 6. yıla giren sorunlar yumağı ve çıkan kanunlara rağmen Fikirtepe'de gelinen nokta ''çözümsüzlük ..!''


Halkın içinden gelen gerçekten her şeyiyle titiz ve icraatçi olan yeni, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki bu noktada geçmişteki diğer bakanlarla kendisi arasında nasıl bir fark ortaya koyacak? Fikirtepe'nin ve Fikirtepelilerin kaderiyle ilgili yeni ve somut kararlar arefesinde bölgeyi temsil eden diğer derneklerle de görüşecek mi? Eğer görüşecekse ne zaman görüşecek ?


Fikentder ''Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm'' Derneğinden Talep


Fikirtepe'de aktif olarak çalışan, çözüm önerileri sunarak resmi makamlara ve uzlaştırmacı çalışmalarıyla projelerin başlamasına yardımcı olan Fikentder Derneği Çevre ve Şehircilik Bakanıyla görüşerek Fikirtepe sorunları ve çözümüne yönelik bakana sunmak için yeni bir rapor daha hazırladı. Dernek, hazırladığı bu raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanına sunmak için sabırsızlanıyor ... 


Fikirtepe'de Çalışan ve İmza Atan Kazanıyor


İnşaat sektöründe imalatın yavaşladığı, konut satışlarının ise kredi faizlerinin düşmesiyle yeni yeni canlandığı bir dönemde Fikirtepe'de Baysaş - İstanbul 216, SVR - Business, Erkan Pırlanta Göztepe, Usta İnşaat, Pana - Brooklyn Park, Sefa-Koyuncuoğlu, Teknik Yapı - , Şua, Haldız - Obaköy, Ekşioğlu, Fortis-Yiğit, Vartaş, Selka - Nsk, Başaran, Nuhoğlu, Emay firmalarının kentsel dönüşüm alanlarında taşın altına ellerini koymalarının haricinde birde imza - bürokrasi - kanun vs. gibi bahanelerle kendi ekonomik gerekçelerini örtmeye çalışan veya imzaları bilerek almayarak süreci uzatan yada, menfaat için imza atmayan vatandaşlar ve çantacılık zihniyetiyle adaları pazarlamaya çalışanlar yüzünden dönüşemeyen Fikirtepeyle ilgili detayları bilmeyen yok. Bunları tekrar saymaya gerek de yok! 


Bakanın Ziyareti Fikirtepe'ye büyük ivme kazandıracak


Fikirtepe'nin süratle çözüme kavuşturulup hem vatandaşların mağduriyeti giderilmeli, hem de şehrin göbeğinde bu nahoş metruk görüntülerin yok edilerek modern yaşantıya geçilmesi gerekmektedir. 



Fikirtepehaber.com 


Geri Dön