16 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki imar projelerini anlatı!

Mehmet Özhaseki imar projelerini anlatı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yaptıkları imar projelerine ilişkin anlatımlarda bulundu.



Son dönemde tartışılan deprem konusuna hazırlıklı olunması gerektiğini belirten Özhaseki, İstanbul ile doğudaki bir ilin mevzuatının aynı olması dolayısıyla değişiklik yapacaklarını söyledi. Bakan Özhaseki, her şehrin imarının ayrı olması gerektiğini vurguladı.


İstanbul için ayrı bir çalışma yaptığını ve pilot bölgeler seçtiğini söyleyen Özhaseki, İstanbul'da hali hazırda depreme dayanıklılık açısından çalışmaların olmadığı mahallerin varlığından bahsetti. Özhaseki, 2030 yılına kadar gerçekleşeceği düşünülen deprem öncesi tedbirler alınacağını belirtirken, son yüzyılda 6 şiddetinin üzerinde meydana gelen depremlerde 81 bin 637 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.


Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Kayseri Şubesi tarafından Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Yozgat ve Aksaray illerinden 110 yerel ve bölgesel medya mensubunun katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Radisson Blu Otel’de yapılan toplantıya katılanlar arasında, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri illetvekili Mustafa Elitaş, eski bakan ve Kayseri milletvekili Taner Yıldız, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, BüyükşehirM Belediye Başkanı Mustafa Çelik gibi isimler bulundu.


Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bazı çalışmalar yaptıklarını ve imar yasasını değiştireceklerini söyledi. Bakan, her şehrin ayrı bir planı olması gerektiğini ve bu konuda yasal düzenlemeler yapacaklarını ifade etti.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki çevreye ilişkin de değerlendirmede bulundu. Çevreye emanet gözüyle baktıklarını belirten Özhaseki, hayatta birçok şeyin telafisinin mümkün olabileceğini ancak çevreyi korumanın telafisinin söz konusu olmadığı değerlendirmesini yaptı.


Habertürk



Geri Dön