23 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki: Kayseri'de 40-50 yıllık yerlerde dönüşüm başlamak zorunda!

Mehmet Özhaseki: Kayseri'de 40-50 yıllık yerlerde dönüşüm başlamak zorunda!

Mimarlar Odası yönetiminin ziyaretinde kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin 40-50 yıllık yerleşim yerlerinde yeni dönüşümün başlamak durumunda olduğunu söyledi...




Mimarlar Odası yönetiminin ziyaretinde kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin 40-50 yıllık yerleşim yerlerinde yeni dönüşümün başlamak durumunda olduğunu söyledi.



'Sektöre çok iş düşecek' 


Mimarlar Odası'nın yeni başkanı Eda Velibaşoğlu ile yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. Başkan Velibaşoğlu  yerel seçimler öncesi aday adaylığı için Başkan İsmail Ruhlukürkçü'nün istilası sonrasında yönetim içinde yeni bir görev dağılımının yapıldığını ve kendisinin başkan olarak seçildiğini söyledi. Eda Velibaşoğlu. Kayseri'de 636 mimar bulunduğunu ancak yüzde 60'ının mesleğini yapabildiğini belirtti. Bu rakamlar üzerine Türkiye'de önümüzdeki yıllarda hızlanacak sektörlerin başında inşaat sektörünün geleceğini ifade eden Başkan Mehmet Özhaseki "Binaların sağlıksız olması, dönüşüm projelerini ortaya çıkardı. 


Dolayısıyla bu sektöre çok iş düşecek" dedi. Kayseri'de de 40-50 yıllık yerlerde dönüşümün başlamak zorunda olduğunu vurgulayan Başkan özhaseki, "Bunun da öncülüğünü belediye yapacak. Mimarlar Odası gibi sivil toplum kuruluşları yapacak" diye konuşlu. Gençlere özel planlama Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Bahçeşehir Koleji Okul Aile Birliğinin ziyaretinde de eğitime yönelik hazırlattığı planlamayla ilgili bilgiler verdi. Okul Aile Birliği Başkanı Rafet Sertoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüşen Başkan Özhaseki  "Yeni planlamada, üniversiteler şehri olan bir kentte, öğrenciler ne ister, yurt dışında neler yapılıyor, bizde eksik kalan taraflar neler gibi konularda araştırmalar yaptırıyorum. Bundan sonra eğitime yönelik çalışmalarda bu hizmetleri uygun şekilde yerine getirmeye çalışacağız" dedi.


Posta Gazetesi 


Geri Dön