18 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki: Kayseri'ye önemli yatırımları konuşmaya geldik!

Mehmet Özhaseki: Kayseri'ye önemli yatırımları konuşmaya geldik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kayseri'deki Kapuzbaşı Şelalesi'nde incelemelerde bulundu. Özhaseki, ''Kayseri'ye önemli yatırımları konuşmaya geldik''dedi.




Kayseri Hacer Ormanı'na yakın bir noktaya kadar helikopterle gelen Özhaseki ve Eroğlu, buradan araçla Kapuzbaşı Şelalesi'nin bulunduğu yere geçti. 


Yolda köylülerin sevinç gösterisinde bulunması üzerine burada bulunanlara hitaben bir konuşma yapan Özhaseki, Kapuzbaşı bölgesinde önemli bir projenin hazırlanma aşamasında olduklarını belirtti. 


Kapuzbaşı Şelalesi'ni dünyaya tanıtmak için bütün kurumların birlikte çalıştığını vurgulayan Özhaseki, şunları ifade etti:


"Bugün buraya gezmeye değil, önemli yatırımları konuşmaya geldik. Yahyalı'yı Kayseriye, oradan da dünyaya bağlamak istiyoruz. Buranın turizme kazandırılması demek buraya insanların sıkça gelmesi demek. Onların gelip gitmesi ise bir kazanç kapısı demek. Dolayısıyla buradaki hayat standartlarının değişmesi demek. Burayla ilgili bir proje geliştireceğiz. Proje hayata geçince burası Türkiye ile bütünleşecek. Mahrumiyet bölgesi olmaktan çıkacak."


Bakan Eroğlu ise yıllardır "her şey millet için" düşüncesiyle çalıştıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:


"Burayla ilgili çok güzel düşüncelerimiz var. Burayı dünya turizmine açmak istiyoruz. Zengin turistlerin geleceği bir yer haline getireceğiz. Hem sizlere önemli kazançlar sağlayacağız hem de Kapuzbaşı'nı dünyaya tanıtacağız. Her gittiğim yerde dünyada cenneti görmek isteyen gelsin Kapuzbaşı'nı görsün diyorum. Buradaki insanlara hizmet etmek bizim için ibadettir. Burada yapılacak her şey vatandaşlarımızın görüşü alınarak yapılacak."


İncelemeler sırasında Bakanlar Özhaseki ve Eroğlu'na Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve öteki yetkililer de eşlik etti.




AA


Geri Dön