24 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki MIPIM'de türk ve yabancı inşaat firmaları ile bir araya geldi!

Mehmet Özhaseki MIPIM'de türk ve yabancı inşaat firmaları ile bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'de Türk ve yabancı inşaat firmaları ile bir araya geldi.



MIPIM'in ikinci gününde, Özhaseki, İstanbul Ticaret Odasının (İTO) "İstanbul: İki Kıta, Tek Şehir" temasıyla kurduğu ve kentin mega projelerinin tanıtıldığı İstanbul Gayrimenkul Çadırı’nda, gayrimenkul sektörünün yerli ve yabancı yatırımcılarıyla buluştu. 


Toplantıda konuşan Özhaseki, bulunduğu coğrafya itibarıyla şanslı bir ülke olan Türkiye'de, binlerce yıllık medeniyetin üzerine kurulu envaiçeşit güzellikle iç içe yaşandığını ifade etti.  


Günümüzde şehirlerin birbiriyle yarıştığını ve her şehrin imkanlardan maksimum derecede istifade etmek için büyük gayret verdiğini belirten Özhaseki, "Bu yarışta, kendi ülkemizdeki şehirleri değerlendirecek olursak, İstanbul'la yarışacak bir başka şehir yok. İstanbul'un yarıştığı lig doğrusu biraz farklı. Onunla yarışabilmek zor. Ama bunun dışında da yatırım yapılacak çok güzel şehirlerimiz, bölgelerimiz var." diye konuştu. 


Özhaseki, Türkiye'nin müthiş bir doğaya sahip olduğunu, şu anda bazı yerlerde denize girilirken, iç bölgelerde de kayak yapma imkanı bulunduğunu kaydetti. 


Yerli yatırımcıların, düşündükleri yatırımları ülkenin değişik yerlerinde hayata geçirdiğini ifade eden Özhaseki, yabancı yatırımcıların Türkiye'yi gerçek anlamda tanımaları noktasında bir eksiklik olduğunu söyledi. 


- "Yatırımcıyı çekme adına siyaset kurumu elinden geleni yapıyor"


Mehmet Özhaseki, "Ülkemiz son günlerde daha çok birtakım terör hadiseleriyle gündeme gelse de inşallah bu yıl itibarıyla bir daha terör hadiseleriyle gündeme gelmeyecek diye temennide bulunuyoruz. İnşallah bundan sonra huzur içinde, bütün sıkıntılar ve krizlere rağmen onlardan kurtularak ayakta kalan, güçlü bir şekilde ekonomisini devam ettiren bir ülke görünümdeyiz." şeklinde konuştu. 


Yabancı yatırımcıların akıllarına Türkiye'deki yatırım ortamıyla ilgili sorular gelebildiğini ifade eden Özhaseki, şunları kaydetti:


"Yerli yatırımcılara olan ilgi zaten ülkemizde son derece yüksek. Yatırımcıyı çekme adına siyaset kurumu elinden geleni yapıyor. Hele hele dışarıdan gelecek yabancı yatırımcılara karşı da pozitif bir ayrımcılığın olduğunu çok net olarak söylemeliyim. Küçük bir köy haline gelen dünyamızın önemli bir parçasıyız ve Batı ailesinden kopmaya da hiç niyetimiz yok. Allah'a şükür kendi içimizdeki küçük sorunları aşabilecek güce de sahibiz. Bundan sonra da Türkiye'yi izleyen herkes Türkiye'nin büyüdüğünü, güçlendiğini, daha da geliştiğini görecek. Belki bugünlerde gelip yatırım yapmayanların da pişman olacağını düşünüyorum."


- "Bandırma Tasarım Parkı Yarışması" ödülleri


Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, yatırımcılarla bir araya geldiği toplantının ardından MIPIM'de gerçekleştirilen Balıkesir Bandırma Belediyesinin "Bandırma Tasarım Parkı Yarışması" ödül törenine katıldı. Özhaseki, yarışmada dereceye giren ilk 3 mimara ödüllerini verdi.


Yarışmada birinciliğe Zuhal Kol, ikinciliğe Nilüfer Kozikoğlu ve üçüncülüğe de İtalya'dan Claudia Ricciardi layık görüldü. 


- Gayrimenkul fon yöneticilerinden MIPIM’de İstanbul’a büyük ilgi 


Bu arada, İTO, bu yıl B2B görüşmeleri için dizayn ettiği İstanbul Gayrimenkul Çadırı’nda, uluslararası gayrimenkul sektörünün en büyük 100 yatırımcısını konuk etti. 


İkili iş görüşmelerinde ABD, İtalya, Rusya ve İspanya başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen fon yöneticileri ve gayrimenkulün en etkili yatırımcıları yer aldı.


Görüşmeleri değerlendiren İTO Başkanı İbrahim Çağlar, MIPIM’de uluslararası yatırımcıların İstanbul’a yönelik ilgisinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. 


Öte yandan, İTO'nun İstanbul çadırı yabancı protokol ziyaretlerine sahne oldu. Fuarın ilk iki günü Torino Belediye Başkanı Chiara Appendino ve İtalyan Ticaret Ajansı Başkanı Michele Scannavini 20 kişilik bir heyetle İstanbul çadırına geldi.


İtalyan Ekonomi ve Finans Bakanlığı Müsteşarı Paola de Micheli ve Milano Valisi Giuseppe Sala’nın da yarın İstanbul çadırında görüşmelerde bulunması bekleniyor.


AA




Geri Dön