26 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki'den Dünya Şehircilik Günü mesajı!

Mehmet Özhaseki'den Dünya Şehircilik Günü mesajı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü ile ilgili bir kutlama mesajı yayımladı.




Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü ile ilgili bir kutlama mesajı yayımladı. ‘Sürdürülebilir ve kimlikli şehirlerin oluşması için köklü medeniyetimizi referans alıyoruz’ diyen Bakan Özhaseki geçmişinden kopuk bir mimari anlayışla şekillenen şehirleşmelere de karşı olduklarını ifade etti.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü ile ilgili yayımladığı mesaj şöyle; “Şehirler, medeniyetin ve geleneksel kültürün sürdürülmesinde, doğal ve tarihi dokunun korunup, gelecek nesillere aktarılmasında hayati fonksiyona sahiplerdir. Geçmişinden kopuk bir mimariyle şekillenen, sosyal ve kültürel mirasını yitiren, yaşam kalitesini düşüren, insana ve çevreye karşı duyarsız olan bir şehirleşme kabul edilemez. 


İnsanımızın ruhunun, tarihsel birikiminin, toplumsal hassasiyetlerinin ve şehirli kimliğinin, yaşam alanlarından beklentilerini çok iyi biliyoruz. Sürdürülebilir ve kimlikli şehirlerin oluşması için tüm bunları referans olarak aldığımız ‘köklü medeniyetimize’ sıkı sıkıya bağlıyız.”



Geri Dön