19 / 04 / 2024

Mehmet Özyavuz: Harran'da 2 milyon turist hedefliyoruz!

Mehmet Özyavuz: Harran'da 2 milyon turist hedefliyoruz!

KONİK kubbeli evleri ve farklı mimarisinin yanı sıra ilk islam üniversitesi kalıntılarının da bulunduğu Şanlıurfa'nın tarihi Harran ilçesine her yıl yurtiçi ve yurtdışından binlerce turist ziyaret ediyor.



Son dönemlerde turist sayısında artış yaşandığını belirten Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, hedeflerinin bu yıl 2 milyon tuıisti ağırlamak olduğunu ifade etti. 



ilçenin tarihi dokusunun korunması konusunda çeşitli çalışmalar yürüttüklerim vurgulayan Özyavuz, "Son donemleıde ilçeyi beton yapılardan temizlemek için çalışmalaı yapıyoruz. Sıt alanında yapılmış bazı beton yapıları yıktık. Bunun yanında Harran'da mağdur kadınlara yönelik yapılacak 'Ekololik Kadın Koyu projesini hayata geçirdik. Pıoje tamamlanırsa buraya gelecek turist sayısı daha da artacaktır" dedi. 




RESTORASYONLAR SÜRÜYOR 

Özyavuz, Harran'nın birçok yönüyle dünyadaki ender bölgelerden bin olduğunu dile getirdi.ilçede restorasyon çalışmalarının da sürdüğüne işaret eden Ozyavuz. şunları kaydetti: "UNESCO Dünya Miıası Listesi için aday statüsurıdeyız. Gerekli kriterler sağlandığı takdirde listeye gireceğız. Bu çok önemli. Çunku bunu İtalya'nın Alberobello kasabasında gördük. Sadece kümbet evlere sahip olan 10 bin nufuslu bir şehir yılda 1 milyon turist ağırlıyor. Harran'da kümbet evlerin yanında dünyanın ilk islam üniversitesi kalıntıları bulunuyor. Ayrıca 156 odalı kale. Şuayip Şehri. Hz. Yakup Mağarası ve Kilisesi. Soğmatar gibi birçok eseıe sahip ilçemize yılda 800 bin civannda turist geliyor. Harran'ın, UNESCO Dünya Mirası Ustesi'ne kabul edilmesi lıalinde turist sayımız daha da artacak." Turizm işletmecisi İbrahim Biter de sezonun başlamasıyla yoğunluğun artacağını belirterek, her yıl ilçeye gelen tunst sayısında artış yaşandığını kaydetti.




Hürriyet Çukurova -Gap


Geri Dön