23 / 04 / 2024

Mehmet Salih Tatlıcı’nın miras davası sürüyor!

Mehmet Salih Tatlıcı’nın miras davası sürüyor!

Mehmet Salih Tatlıcı’nın oğlu Uğur Tatlıcı, babasının koleksiyonunda yer alan tabloları bağışlamak için talepte bulundu. Mirası yöneten mahkemeye dilekçe gönderen oğul Tatlıcı, elde edilecek gelirin UNİCEF’e bağışlanmasını istedi.



Açtığı tatlıcı dükkanıyla iş hayatına atılan ve Türkiye’nin sayılı zenginleri arasında yer alan ve 2009’da yaşamını yitiren Mehmet Salih Tatlıcı’nın mirasçılarından Uğur Tatlıcı, babasından miras kalan 3 bine yakın tablonun bağış için satılmasını talep etti. 

‘Kilitli bölmede’

Tatlıcı’nın mirasçılarından Uğur Tatlıcı, İstanbul 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dilekçede, aralarında Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Abidin Dino, İbrahim Çallı, Fikret Mualla ve Nazmi Ziya Güran gibi ünlü isimlerin tablolarının da bulunduğu eserlerin, Tat Towers’taki kilitli bölmede muhafaza edildiğini belirterek bu tablo ve objelerin kendisi ile annesi Nurten Tatlıcı’ya ait olduklarını dile getirdi. 

Buna ilişkin faturaları mahkemeye sunduklarını dile getiren oğul Tatlıcı, mahkemeden Tat Towers isimli taşınmazda bulunan tabloları ve objelerin saygın bir müzayede kuruluşu vasıtasıyla satılarak tüm vergi ve masraflar da düşüldükten sonra kalan bedelin veya sergilenerek elde edilecek gelirin Unicef’in çocuklarla ilgili programlarına bağışlanmasını talep etti. 

‘Ruhu huzur dolacak’

Tatlıcı’nın dilekçesinde şu ifadeler yer aldı; “Babamın vefatından bu yana yaklaşık yedi yıl geçmesine rağmen, bu tablolar ve objeler halen muhafaza altında beklemektedir. Şayet bu hayırlı işin gerçekleşmesi yönündeki talebim kabul edilmeyecek olursa, bu tablo ve objelerin daha çok uzun yıllar aynı şekilde kalacağı aşikârdır. Söz konusu bağışın yapılması halinde, sağlığında son derece yardımsever bir kişi olan merhum babam Mehmet Salih Tatlıcı’nın ruhu huzur dolacaktır. Ben ve annem de birçok konuda yardıma muhtaç kişiye yardım etmiş olacağız.”

Miras davası sürüyor

İstanbul’da 1960’lı yılların ortalarında açtığı tatlıcı dükkanıyla iş hayatına atılan ve 1980’li yıllarda Türkiye’nin sayılı zenginleri arasına giren Mehmet Salih Tatlıcı, 2009’da yaşamını yitirdiğinde 3 milyar dolarlık bir miras bıraktı. 

Bu mirasın en önemli taşınmazlarından biri Zincirlikuyu’daki Tat Towers. Baba Tatlıcı’nın ilk evliliğinden olan çocuklarıyla, ikinci eş Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı arasında yaşanan miras bölüşümüne ilişkin davalar ise sürüyor. Bu davalar nedeniyle Tatlıcı’nın mirasını mahkeme kararıyla Tereke yönetiyor. 


3 milyar $’lık servet

Salih Tatlıcı’dan geriye piyasa değeri 3 milyar dolarlık mal varlığı kaldı. Bu varlıkların büyük kısmını da gayrimenkul yatırımlar oluşturuyor. Bunlardan bazıları ise şunlar; Yeniköy’de Salih Tatlıcı Yalısı, Tat Towers, Tat Şişli İş Kuleleri, Tat Etiler iş merkezi, Belek’te Tat otel, Beykoz Konakları’nda 11 villa, bir adet malikâne ve 6 adet sosyal donatının yüzde 50 hissesi, Kuruçeşme’de koru ve köşk, Beylerbeyi’nde köşk, Beyoğlu’nda iş merkezi, ABD Miami’de malikâne, İstanbul, Dubai ve ABD’de çok sayıda gayrimenkul bulunuyor.


Milliyet 


Geri Dön