26 / 04 / 2024

Mehmet Sekmen: 2016 kentsel dönüşümde hamle yılımız olacak!

Mehmet Sekmen: 2016 kentsel dönüşümde hamle yılımız olacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "2016 yılı bizim kentsel dönüşümde yatırım ve hamle yılımız olacak. Geçen yıl alt yapıda hamle yılıydı, bu sene de kentsel dönüşümde hamle yılı" dedi.



Gazeteci Esat Bindesen ve Ayhan Türkez'in sorularını yanıtlayan Başkan Mehmet Sekmen, bu yılın kentsel dönüşümde yatırım ve hamle yılı olacağını bildirdi. Geçen yıl alt yapıda hamle yılı ilan ettiklerini, bu sene de kentsel dönüşümde hamle yılı olacağını vurgulayan Sekmen, Gölbaşı, Hasani Basri, Mahallebaşı semtleriyle Marangoz Sitesinde inşaatların başladığını belirtti.  Arkasından Veyis Efendi, Kevelciler, Yıldızkent semtlerine geçeceklerini ifade eden Mehmet Sekmen, Müteahhit Ahmet Karadayı mağdurları için TOKİ'nin bin 700 konut yapma hazırlığında olduğunu söyledi. Zemin etütleri yapıldığını, projelerin hazırlandığını hatırlatan Sekmen, bu yıl temel atacaklarını, herkesin rahat olması gerektiğini anlattı.  


Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ne yeni 5 saha daha yapılacağını, şehirde 100 takımın kamp yapmasının hedeflendiğine dikkati çeken Mehmet Sekmen; İkinci Organize Sanayi Bölgesi'nde hedeflerinin 10 fabrika yaptırmak olduğunu belirtti. Belediye olarak yakında tekstil ve ayakkabı fabrikası açacaklarını, aktaran Başkan Sekmen, yakında Tebriz ile Erzurum arası uçak seferlerini başlatacaklarını bildirdi. Erzurum ile Antalya, sonra da Tiflis-Erzurum, Nahçıvan-Erzurum, Bakü- Erzurum dış hatlarının devreye girmesini hedeflediklerini söyleyen Sekmen sözlerini şöyle sürdürdü: 


"Çin'de hafif raylı sistem ile ilgili görüşmelerimiz oldu. Raylı sistemle ilgili 7,5 - 8 kilometrelik bir güzergah planlıyoruz. İlk etabımız Ulu Cami'nin yani Tebrizkapı'nın oradan başlayacak Havuzbaşı'ndan Üniversite'nin içerisinden Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Alparslan Türkeş Bulvarı ve oradan da Forum AVM'ye kadar devam eden bir hat düşünüyoruz. Ön fizibilite için bir proje çalışmamız oldu. Bunu Allah nasip ederse bu ay içerisinde Ulaştırma Bakanlığına sunacağız. Projemizi önümüzdeki yıl gerçekleştirmek arzusundayız."


Kültür Yolu Projesi kapsamında Erzurum Kalesi çevresinde 8- 10 binayı yıkacaklarını, kent merkezini Tebrizkapı'ya kaydırmak istediğini, orada bazı kamu kuruluşlarına yer göstereceklerini kaydeden Mehmet Sekmen, 50-60 dönümlük bir meydan oluşturmak istediklerini bildirdi. Gavurboğan'da yeni konutlar yapılacağını,tarihi binaları restore edeceklerini ifade eden Sekmen, Ali Paşa ile Nazik Çarşıya, Mumcu ile Çaykara arasını bağlamak için yeni caddeler yapacaklarını anlatan Sekmen, Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Parkı Projesi ile ilgili son gelişmeleri şöyle anlattı:


"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mız alt yapıya başladı. Yakında 110 dönümlük göletin ihalesi olacak. Biz de bu sene 700 dönümlük Kar Müzesi'nin inşaatını yapacağız. TÜBİTAK'tan da bunun iç donanımını istiyoruz ki EYOWF'a yetiştirelim. Bu proje içerisinde Kar, Astronomi, Sayılar müzeleri ile Tarih Duvarı, Deprem, Yaşlılar ve Engelliler Rehabilitasyon ve Ar-Ge Merkezi var. Burada termal sularımız için bir otelimiz olacak. Yerli ve yabancı turistler, gündüz dağda kayak yapıp gece gelip bu otelde konaklayıp orada da termal sularla tedavi olacak. Tarih duvarı sayesinde 111 bin 111 taşla tarihi yeniden yazacağız. Bu tarih duvarında; Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet tarihi yaşatılacak. 2019'da bu projeyi tamamlamayı hedefliyoruz."


Hürriyet 


Geri Dön