24 / 04 / 2024

Mehmet Sepil 10 milyon dolar ile yeme içme sektörüne girdi!

Mehmet Sepil 10 milyon dolar ile yeme içme sektörüne girdi!

Genel Energy kurucu ortağı Mehmet Sepil, 10 milyon dolar ile yeme içme sektörüne giriş yaptı. Sepil, Ankara ve İzmir’de sadece restoran açmayı planlamıyor, bir de şef yetiştirecek vakıf üniversite kurmayı amaçlıyor.



Yeme, içme ve eğlence sektörü ülkemizde hızlı yükselen bir iş kolu olmayı sürdürüyor. Uzun süredir holding patronları da bu sektörle ortaklıklar kurmaya başladı. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in ismi de bu işin öncüleri arasında anılıyor. Son olarak Genel Energy kurucu ortağı ve İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, Sepil Holding bünyesinde yeme-içme sektörüne yatırım yapma kararı aldı. 10 milyon dolar ile sektöre giriş yapan Sepil, önce ‘Ankaralı’, ‘Ankara’dan Doğma’ adlı markalar oluşturmayı daha sonra ise  İzmir  projeleriyle Ege mutfağını dünyaya tanıtmayı hedefliyor. Sepil’in projeleri arasında yer alan Ege Mutfak Sanatları Akademisi’nde ise ‘Michelin’ yıldızlı şefler yetiştirilecek. İspanya’daki Basque Culinary Center’ı model alarak kuracakları Ege Mutfak Sanatları Akademisi’nin 2015’in ilk çeyreğinde açılması ve bir vakıf üniversitesine dönüştürülmesi planlanıyor. Uluslararası standartlarda yetişecek olan şefler, eğitimlerin yanı sıra Ankara’daki Pepperjam ve  PopsyRocksy ile ekim ayında İzmir’de ve nisan ayında Alaçatı’da açılacak olan MaNCaR restoranları birer laboratuvar olarak kullanabilecek. Hem profesyonellere hem de amatörlere açık olacak okulda öğrencilere özel bir diploma verilecek. Sepil, yeni yatırımları ile büyüme arzusundan ziyade, uluslararası düzeyde şefler yetiştirmeyi amaçlıyor. Yeme-içme sektörüne girişini, “Ege mutfağına olan tutkumla buluşunca yeme-içme sektörüne girmeye karar verdim.” şeklinde özetleyen Sepil, proje için önemli insan ve bilgi yatırımı yaptıklarını belirtiyor ve ekliyor: “İzmir projelerimiz için de Kuzey İspanya’nın Bask bölgesinden, dünyada en çok Michelin yıldızlı restoranın yer aldığı gastronominin merkez üssü kabul edilen San Sebastian kentinden, yine Michelin yıldızlı bir şef olan Daniel Lopez ile anlaşma yaptık. Daniel, hem restoranlarımızın menüsünü oluşturacak hem de hizmete açacağımız Ege Mutfak Sanatları Akademisi’nde İtalyan yardımcısı Fabio ile birlikte bizlere danışmanlık yapacak. Ayrıca buradaki şeflerimizi de İtalya’ya Daniel’in yanına eğitim için göndereceğiz. Daniel, bizim yemeklerimizi bilimsel formüllerle nasıl standartlaştıracağımızı, dünya ölçeğinde bir bilgiyle teknolojiyi Ege lezzetleri için nasıl kullanacağımızı öğretecek.”


Öte yandan Genel Energy kurucu ortağı ve İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, Irak’taki petrol satım tartışmalarıyla ilgili olarak, “Bölgede problemlerin artık çözülme ihtimali daha yüksek görünüyor. Bu konuyu, 2007’den beri hiç konuşmuyorlardı. Konuşulması dahi önemli bir gelişmedir. Anayasal hak üzerinden bir tartışma vardı. Şimdi anayasa tartışmasından çıktılar, 3 aydır kim satacak ve paranın ödeme sistemi nasıl olacak, diye konuşuyorlar.” dedi.


Zaman


Geri Dön