24 / 04 / 2024

Mehmet Şimşek: 2B'den 2013 yılında 4.8 milyar gelir bekleniyor!

 Mehmet Şimşek: 2B'den 2013 yılında 4.8 milyar gelir bekleniyor!

Maliye Bakanı Şimşek ''2013 yılında 2B'den gelecek rakam 4.8 milyar TL''diye belirtti...




Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 yılında 2B'den 4.8 milyar TL gelir beklediklerini söyledi. 

     Şimşek, TBMM Genel Kurulu'nda, 2011 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın maddeleri üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 

     2B'de 6 aylık uzatma yetkisinin Bakanlar Kurulu'na verildiğini belirten Şimşek, 2B başvurularının o dönemde yüzde 68 civarında olduğunu kaydetti. Şimşek, ''daha çok vatandaş başvursun'' diye süreyi 3 ay daha uzattıklarını ifade ederek, ''Ocak sonuna neredeyse denk geliyor ve şu anda başvurular yüzde 86'ya ulaştı'' dedi. Şimşek, ocak ayı itibariyle satışlara başlanacağını söyledi. 

     Bakan Şimşek, 2013 yılında 2B'den gelecek rakamı 4.8 milyar lira olarak öngördüklerini kaydederek, ''Bunun bütçe açığını kapatması, 25 milyar falan... Başlangıçta bu rakamlar zikredildi ama bizim öngörümüz bu çerçevede olmayacağı yönünde. Gönül ister ki gelsin, biz onu kentsel dönüşüm ve diğer alanlarda kullanalım'' dedi. 

     Muhtar maaşlarının sürekli gündeme getirildiğini belirten Şimşek, 2002'de 97 TL olan maaşların 420 TL olduğunu bildirdi. Şimşek, sadece tek bir kesimin özlük haklarının düzeltilmesini doğru bulmadığını, bunun gibi başka kesimler de olduğunu belirtti. 

     Bakan Şimşek, hiçbir zaman ''Suriye'ye gidin, yatırım yapın'' demediğini ifade ederek, Türkiye'de yatırım yapılmasını tercih ettiğini kaydetti. Şimşek, ''Ama sonuçta bazı hemşehrilerimiz, iş adamlarımız Suriye'de yatırım yaptılar. Bu bir risk, bu risk de gerçekleşti. Biz vergileri ötelemek üzere imkan sağladık. O arkadaşlar gelip bize Suriye'deki işlerinden dolayı etkilendiklerini ifade edip raporlarlarsa biz yardımcı olacağız'' diye konuştu. 

     ''(Az kazanandan az, çok kazanandan çok) Tabiki olması gereken bu'' diyen Şimşek, vergiyi tabana yaymak için çalışma yaptıklarını söyledi. Şimşek, bu yıl 371 bin yeni mükellef kazandıklarını belirtti. 

     Şimşek, ODTÜ'deki olaylar sırasında gaz bombasının başına isabet etmesi sonucu beyin kanaması geçiren üniversite öğrencisi Barış Barışık'a da geçmiş olsun temennisinde bulundu. 


AA


Geri Dön