26 / 04 / 2024

Mehmet Şimşek: 3'üncü Havalimanı'nın temeli 17 Haziran'da atılacak!

Mehmet Şimşek: 3'üncü Havalimanı'nın temeli 17 Haziran'da atılacak!

3'üncü Havalimanı için geri sayım başladı. Projenin temelinin 17 Haziran'da atılacağını söyleyen Maliye Bakanı Şimşek, "Bir an önce bitmesi için seferberlik ilan edilmesi gerekiyor" dedi...



3'üncü Havalimanı için geri sayım başladı. Projenin temelinin 17 Haziran'da atılacağını söyleyen Maliye Bakanı Şimşek, "Bir an önce bitmesi için seferberlik ilan edilmesi gerekiyor" dedi.


Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan 3'üncü Havalimanı için geri sayım başladı. 150 milyon yolcu kapasiteli planlanan 3'üncü Havalimanı'nın temeli 17 Haziran'da atılacak. 100 bin kişiye iş imkânı yaratacak havalimanı inşaatının gelecek ay başlayacağını belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İstanbul finans merkezi olma yolunda ilerliyor. En önemli sorunu havalimanıydı. Bu sorun 3'üncü Havalimanı ile aşılacak" dedi. Birçok ülkeden uçuş talebi aldıklarını ve mevcut havalimanlarının kapasitesinin yeterli olmadığını belirten Bakan Şimşek, "En son Körfez Bölgesi'ne yaptığımız ziyarette 'Siz bizim havayollarımızın Atatürk Havalimanı'na uçmasına izin vermezseniz biz de Türk Hava Yolları'nı sınırlarız' şeklinde şikâyet aldık ama çözüm ürettik" diye konuştu. 3'üncü Havalimanı'nın bitmesi için tam bir seferberlik ilan edilmesi gerektiğini anlatan Şimşek, "Bu havaalanı bitmezse Türk turizmi ve havacılık sektörü olumsuz etkilenecek. Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı kapasitesinin ötesine geçmeye başladı" değerlendirmesinde bulundu. Atatürk Havalimanı için genişleme projesini hayata geçirdiklerini anlatan Şimşek, şöyle devam etti: "Mevcut kargo terminalini yıkıp, yenisini yapmıştık. Onun yerine de yolcu terminali yapacağız. Askeri sahayı uçaklar için park yerine dönüştürüyoruz. Ayrıca yeni taksi yolları yapıyoruz." 


BÜYÜK UÇAKLARA ÖZEL PİST

3'üncü Havalimanı'nda büyük uçakların iniş kalkışları için 4 kilometre uzunluğunda 6 pist yer alacak. Böylece en büyük yolcu uçakları olan Airbus A380 ve Boeing 747-800 de iniş yapabilecek. Toplam maliyeti 10 milyar 247 milyon euro olacak olan havalimanının inşaatı 3 etap olacak ve ilki Ekim 2016'da tamamlanacak. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön