26 / 04 / 2024

Mehmet Şimşek Batman TOKİ Kuyubaşı Konutları inşaatını gezdi!

Mehmet Şimşek Batman TOKİ Kuyubaşı Konutları inşaatını gezdi!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gercüş ilçesinde yapımı tamamlanan 480 metre uzunluğundaki Kantar Köprüsü'nde ve TOKİ tarafından emekliler için Kuyubaşı köyünde yaptırılan konut inşaatında incelemelerde bulundu...




Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gercüş ilçesinde yapımı tamamlanan 480 metre uzunluğundaki Kantar Köprüsü'nde incelemede bulundu.


Beraberinde Vali Yılmaz Arslan ve AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile Toplu Konut İdaresince (TOKİ) emekliler için Kuyubaşı köyünde yaptırılan konut inşaatını gezen Bakan Şimşek, "Türkiye'de  TOKİ  adam gibi işini takip edecek, müteahhit de adam gibi iş yapacak. Yapımı yüzde 10 oranında tamamlanan bin 472 konut sayesinde burası adeta ilçe olacak" dedi.


Daha sonra Gercüş ilçesine geçen Bakan Şimşek, Kantar  köyünde Dicle Nehri üzerinde yapımı tamamlanan 480 metre uzunluğundaki köprüde inceleme yaptı. 


Şimşek, 480 metre uzunluğunda, 60 metre yüksekliğindeki köprünün yapımının 50 yıldır gündemde olduğunu işaret ederek, köprünün tamamlanması nedeniyle sevinçli olduklarını kaydetti.


Gazetecilerin emlak vergisi konusunda Maliye Bakanlığının çalışma yapıp yapmadığına ilişkin sorusu üzerine Şimşek, bu verginin belediyeler tarafından toplandığını söyledi.


Şimşek, bu konuda belediyelerin keyfi uygulamalarının olduğunu dile getirerek, "Birçok şeyi etkilediği içim matrahının saptanması gerekir. Bu nedenle yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile çalışma yapmamız gerekir ancak henüz o noktada değiliz" ifadesini kullandı.



AA


Geri Dön