26 / 04 / 2024

Mehmet Soyarslan: Sinema salonları bir bir kapanıyor!

Mehmet Soyarslan: Sinema salonları bir bir kapanıyor!

Özen Film'in sahibi Mehmet Soyarslan son dönemde çok sayıda sinema salonunun kapatıldığına dikkat çekti ve hükümete çağrıda bulundu



Soyarslan, son birkaç yılda Konya Masera, Konya Gökkuşağı, Safranbolu Atamerkez, Kadıköy Hollywood, Kadıköy Broadway, Şişli Kent Sineması, Ataköy Atrium, Nişantaşı Movieplex, Etiler Movieplex, Ortaköy Feriye, Sefaköy Colony Cinemarine, Teşvikiye AFM,  İzmir  Bornova Çamlıca, Muğla Max Cinemarine sinemaları'nın kapatıldığını söyledi.

Birbirine yakın çok sayıda salonda aynı filmin oynatılmasının yanı sıra ekonomik krizin de sinema salonlarının kapatılmasında etkili olduğunu belirten Soyarslan, "Son yıllarda sinema salonları çok zarar etmeye başladı ve bu yüzden tek tek kapatılıyor. Eli kulağında pek çok sinema salonu da kapatılmayı bekliyor. Son yıllarda çok salon açıldı ve bu salonların hemen hepsinde aynı film oynadığı için seyirci bölünmeye başladı. Salon başına düşen seyirci sayısı da oldukça düştü. Kriz de sinemaları çok olumsuz etkiledi" dedi.

Hükümetin acilen sinema salonlarını destekleyici bir paket hazırlaması gerektiğini vurgulayan Soyarslan, "Hükümet film gelirlerinden rüsum vergisi topluyor. Bu verginin bir kısmı sinema salonlarına destek için kullanılabilir. Onun dışında elektrik ve su faturaları konusunda da, tatil bölgelerine uygulanan teşvik salonlar için de verilebilir" diye konuştu.
Milliyet


Geri Dön