20 / 04 / 2024

Mehmet Sucu: Plan kimin için değişiyor?

Mehmet Sucu: Plan kimin için değişiyor?

Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında Çetin Emeç toplantı salonunda yapıldı. CHP meclis üyesi Mehmet Sucu itiraz etti. “Plan kimin için değişiyor?” diye sordu



Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısının ikinci oturumu  Belediye Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında Çetin Emeç toplantı salonunda yapıldı.


Yığınlı mahallesinde yapılacak olan imar plan değişikliğine CHP meclis üyesi Mehmet Sucu itiraz etti. “Plan kimin için değişiyor?” diye sordu


“100.yıl bahanesi artık yetti”

Osmangazi mahallesi Kentsel dönüşüm alanında yapılan değişikliğin yanlışlığına dikkat çekti. CHP meclis üyesi  MehmetSucu; ‘Yüzüncü yıl Parkı  inşasını bahane ederek metronun karşısındaki fuar alanını yedik. Metronun arkasında kalan yeşil alanı yedik.Şimdide kentsel dönüşüm bahane edilerek mevcut maddedeki alanı yemeye mi sıra geldi? 100'üncü Yıl kamulaştırmasından elde bir şey kalmadı. Neden yeşil alan yapıldı? Bunun arkasında kimlere rantsağlanıyor? Yaşanan sınır 18 uygulaması sıkıntılarının nedeni nedir, öğrenmek isterim?'15 yıldır bu kenti AKP belediyeleri yönetiyor. Bu uygulamada madem sıkıntı var. Sizin halletmeniz gerekiyor. Projeyi getirip ortaya koymuşsunuz siz bana  gelip eski belediyelerin hatası diyorsunuz .Eski dönemdeki hataları mazeret göstermeyelim. Benim tartıştığım konu söz konusu maddedeki alanın imara açılmaması, bizim itirazımız bunadır ''dedi.


“Geçmiş dönemde, 18 uygulaması  yapılmadığından kaynaklanıyor”

Sucuya cevaben konuşan Osman Toprak;''Biz kendi dönemimizde Allebengöletinden çevre yoluna kadar uzanan  600 metre karelik alanı yeşil alan olarak planladık. Şuanda uygulaması yapılıyor. İnşallah kendi dönemimizde tamamlayacağız. Yine bu dönem içerisinden 100. Yılın devamı olarak  park alanını büyütmek  amacıyla böyle bir uygulama yapacağımızı belirtmiştik. Mimarlar odası, Müteahhitler Odası ile de istişare ettik. Burada  belediyeye kalacak olan gelir,100. yıl parkının kamulaştırılmasına harcanacak .Burada çıkan sınır 18 uygulamasındaki sıkıntılar geçmiş dönemdeki belediyelerin aldığı kararlardaki sıkıntılardan kaynaklanıyor. ‘dedi.


55 Gündem maddesi görüşüldü.  35'i oy birliği,20 madde ise oy çokluğu ile onaylandı.


Gaziantep Ekspres


Geri Dön