27 / 04 / 2024

Mehmet Şükrü Koçoğlu kimdir?

Mehmet Şükrü Koçoğlu kimdir?

İNTES Başkanı, Koçoğlu İnşaat’ın kurucusu ve Koçoğlu Grubu’nun sahibi Mehmet Şükrü Koçoğlu kimdir? Mehmet Şükrü Koçoğlu'nun iş ve eğitim hayatına dair merak ettikleriniz bu haberde...



Mehmet Şükrü Koçoğlu kimdir?

Mehmet Şükrü Koçoğlu, 23 Ocak 1953, Afyonkarahisar doğumlu. 1969’da Afyonkarahisar Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1973’de A.D.M.M.A. İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Mehmet Şükrü Koçoğlu 1976 yılında  Ankara  Üniversitesi A.İ.T.İ.A. İşletme Master derecesini aldı.


1973-1979 döneminde TEK İnşaat Dairesi Başkanlığı’nda Mühendis, Kontrol Amiri, Baş Mühendis, Müdür Yardımcısı, İnşaat Kontrol Müdürü olarak çalışan Mehmet Şükrü Koçoğlu, Kasım 1979 — 1 Ocak 1981 döneminde Toprak ve İskan İşleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.


Bugün İNTES Başkanı, Koçoğlu İnşaat’ın kurucusu ve Koçoğlu Grubu’nun sahibi olan Mehmet Şükrü Koçoğlu 1981 yılında M. Şükrü Koçoğlu adı altında Serbest Müteahhitlik Firması ile kendi şirketini kurmuş ve 1983 yılında da Koçoğlu İnşaat Sanayi Tarım ve Hayvancılık Ticaret A.Ş. ile şirketler grubunun temellerini attı.


Koçoğlu Grup şirketleri..

İnşaat: Koçoğlu İnşaat Sanayi Tarım ve Hayvancılık Ticaret A.Ş. 


Turizm: Koçoğlu Uluslararası Turizm Yatırımları A.Ş. 


Enerji: Koçoğlu Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş., Oylum Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş., Kemalpaşa Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş., Coşkun Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş., KAV Enerji Doğalgaz San.Tic.Ltd.Şti , Kaçkar Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.


Ulaşım: Koçoğlu Havacılık A.Ş., Türkray Ulaşım A.Ş. ve SKYLINE Ulaşım A.Ş.



İnşaat sektörü çift haneli büyümeyi hedefliyor!
Şükrü Koçoğlu : İnşaat sektöründe denetleme kurumu olmalı!
Otel ve okulu gelin ibret abidesi yapalım!



Geri Dön