26 / 04 / 2024

Mehmet Tahmazoğlu: 8 bin 947 konut projelendirdik!

Mehmet Tahmazoğlu: 8 bin 947 konut projelendirdik!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, düzenlediği basın toplantısıyla görevde bulunduğu 2009 yıllarıyla 2015 yılları arasındaki faaliyetlerini anlattı. Tahmazoğlu, “Görevde bulunduğumuz süreçte 8.947 kontu projelendirdik" dedi.



Teymur Otel’de düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, son 6 yılda yaptığı faaliyetleri ve yeni projeleri anlattı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, önümüzdeki yıllarda Şahinbey İlçesinde büyük değişikliklerin yaşanacağını aktardı.

Kentsel dönüşüm ve toplu konut çalışmalarını paylaşan Başkan Tahmazoğlu, “Görevde bulunduğumuz süreçte 8.947 kontu projelendirdik ve 5.153 konutun yapımını tamamladık.  Bu süreçte özellikle Mavikent Konutlarımızda ilk 3 etabı tamamlayarak 2.340 dar gelirli ailenin ev sahibi olmasını sağladık” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE KONUT YAPIMINA DEV BÜTÇE

Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutlara da değinen Tahmazoğlu şöyle konuştu:

“1.173 konutluk Çamlıca Konutlarımızı tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunduk. 702 daireden oluşan Yeşilvadi Konutlarının 2 blokluk kısmının satışını gerçekleştiriyoruz.  179 daireden oluşan Perilikaya Konutlarımızın yapımı bitti. 162 daire ve 14 işyerinden oluşan Yazıcık Konutlarımız bu yıl içinde tamamlanacak. Nüfus bakımından hızlı büyüyen bir ilçeyiz. Nüfus artış hızına uygun şekilde konut üretimine devam ediyoruz. Tabi bizim dışımızda yapılan konutlar da var, yılda yaklaşık 11 bin konuta ruhsat veriyoruz. Son 1 yılda da yine yaklaşık 10.000 konuta ruhsat verdik. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte 5.013 konutu kamulaştırarak yıktık. Kamulaştırmaya 329.995.000 lira para harcadık. Toplam konut ve işyeri için harcadığımız tutar ise 373.882.000 lira.”

SANAYİ SİTESİ KENTİ RAHATLATTI

Başkan Tahmazoğlu, şehre nefes aldırmak için Eski Garajlar Bölgesindeki esnafın taşınacağı Şahinbey Sanayi Sitesinin tamamlandığını ifade etti. Mehmet Tahmazoğlu, “Esnafımız için 1.016 işyerinden oluşan Şahinbey Sanayi Sitemizi yaptırdık. Buradan işyeri alan esnafımıza anahtarları yıl içerisinde teslim edildi. Esnaflarımız sanayi sitesine taşındı ve işlerinin şu anda eskisinden daha iyi olduğunu söylüyorlar” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK PARKI YEŞİLVADİ

Kent içindeki yeşil alan miktarını arttırmak için çalışmalarının sürdürdüğünü dile getiren Başkan Tahmazoğlu, Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşilvadi’nin de tamamlanarak vetandaşların hizmetine sunulduğunu dile getirdi. 6 yılda yapılan park sayısının 466 olduğunu ifade eden Tahmazoğlu şöyle konuştu:

“ Yeşilvadi parkımız, 1.700.000 metrekare alan üzerinde kurulan ve birçok özel donanımı bünyesinde barındıran bir park.  İçerisinde 86.000 metrekarelik biyolojik gölet, büfe, kafeterya, restoran, çay bahçesi, mescit, güvenlik, idari binalar gibi 115 bina, 9,5 km bisiklet ve yürüyüş yolu bulunan parkımızda ayrıca 750 metrekare sentetik buz sahası da yer alıyor.  Pazar, sergi ve kermes alanları, 18.000 metrekare lunapark alanı, 450.000 metrekare adrenalin park alanı da Yeşilvadi de yer alıyor.  Bin 400 metrekare 600 kişilik açık hava sinema alanı ve 8 bin kişilik Türkiye’nin en büyük amfi tiyatrosu da parkımızda bulunuyor.”

ECDAD PARKI

2016 yılı projeleri içiresinde 40.000 metrekare alana yapılması planlanan Ecdad Parkı hakkında da bilgiler veren Başkan Tahmazoğlu, “Yeni yılda ilçemizin farklı noktalarına 20 yeni park yapmayı planlıyoruz. Bunların içinde Ecdad Park olarak tabir ettiğimiz bir park var diğerlerinden çok farklı. Tematik yapıya sahip olacak parkımız 40.000 metrekare alan üzerine kurulacak ve eski Türk Devletlerinden, Cumhuriyetin Kuruluşuna kadar süreyi anlatacak olan yapıları içerecek” dedi.


DAR GELİRLİLERE MÜJDE

Şahinbey Belediyesi’nin yeni projelerini de anlatan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, dar gelirli ailelere yönelik yapılan yeni konut çalışmalarının devam edeceği müjdesini verdi. Mavikent 4. Etabın bu yıl içerisinde tamamlanacağını aktaran Başkan Tahmazoğlu,  “Mavikent 4. Etapta 1.203 kontumuzun yapımı devam ediyor. 1.595 konuttan oluşacak konuttan oluşacak olan Mavikent 5. Etabın ihalesi ise tamamlandı bu yılın ilk aylarında kura çekimi yaparak dar gelirli ailelerimizi ev sahibi yapmaya devam edeceğiz. Yeni imar alanları açarak arsa fiyat artışlarının önüne geçmeye çalışıyoruz. Yamaçtepe-Cebeler bölgesi uygulama imar planı ile bu alanı çok sayıda vatandaşın kullanabileceği konut alanına çevirdik. Bunun dışındaki yeni konut projelerimiz de var farklı bir mimari ile planladığımız Kahvelipınar Konutlarımızda bul yıl içerisinde canlanacak” diye konuştu.

SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA VE MEYDAN ÇALIŞMALARI

Yeni yılla birlikte özellikle sokak sağlıklaştırma ve meydan projelerine önem vereceklerini aktaran Tahmazoğlu, Şehreküstü Bölgesine 2 yeni meydan yapacaklarını belirtti. Şeyh Fettulah Cami Meydanı için 22 binayı kamulaştırarak yıktıklarını anlatan Başkan Tahmazoğlu şöyle konuştu:

“Şehreküstü konaklarımızın karşı tarafında ki alanda da sokak sağlıklaştırma çalışmaları yapacağız. Burada Ağa Caminin yanında Ahmet Çelebi Okulu’na kadar olan kısmı sokak sağlıklaştırma kapsamında aslına uygun alarak yapıyoruz. Bununla birlikte Şehitler Parkını da kapsayan eni bir meydan ve park çalışması yapacağız. Milli Mücadele Müzemizdeki restorasyon çalışmaları da bu yıl içerisinde tamamlanacak. Müzemizin altında bulunan mağaraları gün yüzüne çıkarıyoruz. Burası tamamen bittiğinde dünya gündemine oturacak bir yer olacak. Şeyh Fettullah Camisinin yanında bulunan alanda yaptığımız yıkımların ardından buraya da bir meydan ve park çalışması yapmaya başladık. Projemiz hazır kısa süre sonra hayata geçecek.”

YENİ SOSYAL TESİSLER

Yeni sosyal tesis yapmaya devam ettiklerini bildiren Mehmet Tahmazoğlu, “73 olan sosyal tesis sayımızı arttırmaya devam ediyoruz. Perilikaya, Mavikent, Şehreküstü ve Şahintepe Mahallelerine dev tesisler yapıyoruz. Bunları da bu yıl içerisinde tamamlayacağız. Şahinbey Belediyesi olarak çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın huzuru ve rahatı için çalışacağız” şeklinde konuştu.


Denge Gazetesi 



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken Şahinbey Belediyesi, 6 yılda 319 milyon 404 bin liraya satın aldığı 4 bin 934 binayı yıkarak yerine modern konutlar yapıyor

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla bu alanda ülkeye örnek gösterilen Şahinbey Belediyesi, Mehmet Tahmazoğlu'nun göreve geldiği günden bu yana geçen 6 yıl içinde 4 bin 934 binayı 319 milyon 404 bin lira ödeyerek kamulaştırıp yıktı. Şahinbey Belediyesi, yıktığı konutlara karşılık şimdiye kadar 5 bin 153 konutu tamamladı, 3 bin 794 konutun da inşaatı devam ediyor. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM 

Şahinbey Belediyesi'nin çalışmalarıyla dağlık araziden oluşan bölgede Akkent, Mavikent, Bülbülzade, Şahintepe, İbni Sina, Abdülhamithan, Geylani, Ertuğrul Gazi, Beştepe ve Yamaçtepe adlarıyla 10 yeni mahalle kuruldu, bu mahallelerde modern konutlar yükseldi. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2016 yılında da yeni projelerle birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarının devam edeceğini söyledi. 


YENİ YOLLAR AÇILDI 

Kentsel dönüşüm çalışmalarının uzun vadeli ve zor bir iş olduğuna dikkat çeken Tahmazoğlu, "Geçtiğimiz 6 yılda kentsel dönüşüm çalışmalarına çok büyük bir bütçe ve zaman ayırdık. Geçen süreçte 5 binden fazla konut yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yeni yollar açtık, yol genişletme çalışmaları yaptık. Yeni yılla birlikte çalışmalarımız devam edecek" dedi. 


EN BÜYÜK SOSYAL KONUTLAR

Şimdiye kadar 2 bin 340 konutun sahiplerine teslim edildiği Mavikent'te 4. etabın çalışmalarının devam ettiğini, 5. etabın da ihalesini gerçekleştirildiğini belirten Tahmazoğlu, "Birkaç ay içinde burada yapacağımız bin 595 konut için çekiliş düzenleyeceğiz. En büyük metrekareli sosyal konutlar burada olacak. Perilikaya ve Yazıcık Konutları da yakında satışa çıkacak" diye konuştu.


Geri Dön