20 / 04 / 2024

Mehmet Tahmazoğlu kentsel dönüşüm alanında yıkım yaptı!

Mehmet Tahmazoğlu kentsel dönüşüm alanında yıkım yaptı!

Perilikaya - Serinevler kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kamulaştırması yapılan bir binayı iş makinası ile kendisi yıktı. 5 ayrı bölgede yaptığı kentsel dönüşüm yapıldı...



Perilikaya-Serinevler kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kamulaştırması yapılan bir binayı iş makinası ile kendisi yıktı.


5 ayrı bölgede yaptığı kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek gösterilen çalışmalar yapan Başkan Tahmazoğlu, Havaalanı yolu üzerinde bulunan Perilikaya-Serinevler kentsel dönüşüm alanı ziyaretinde ailelerle sohbet etti. Yıkımları izledi ve kamulaştırması yapılan bir binanın yıkımını iş makinasına binerek, kendisi yıktı.


Yüzde sekseni çarpık yapılaşmanın olduğu Şahinbey'de belediye olarak 5 farklı bölgede kentsel dönüşüm yaptıklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, "şuanda da Serinevler-Perilikaya bölgesinde yıkımlarımıza devam ediyoruz. Perilikaya kavşağından başlayarak yapmış olduğumuz 300 evler konutlarına kadar alanda şu anda yıkımlarımızı neredeyse tamamlamak üzereyiz. Buraya yeni konutlar yapacağız. Amacımız havaalanından şehre girerken özellikle yolun sol tarafında çarpık yapılaşmış alan istemiyoruz. Bu nedenle Yeşilvadi konutlarından başlayarak Perilikaya kavşağına kadar olan alanın tamamında güzel bir görünüm elde edeceğiz. Böylelikle hem çarpık yapılaşmayı önlemiş oluyoruz. Hem de depreme dayanıklı yeni konuklarla vatandaşlarımızı çağdaş ve modern alanlarda ve güvenli alanlarda yaşamalarını sağlamış olacağız. "dedi.


Belediye olarak 5 bin konut yapıyoruz

Yeşilvadi Projesi kapsamında yapılan 50 metreli yol çalışması ile sağ taraftaki çarpık yapılaşmış alanları kapattıklarını kaydeden Başkan Tahmazoğlu,  Şahinbey Belediyesi olarak 5 bin konut yapıyoruz. Bu bir rekordur. Bununla beraber 1000 adet işyeri yapıyoruz. Küçük sanayi sitesi eski garajlar başta olmak üzere Şahinbey bölgemizde ki bütün tamircileri şehir dışına alacağız orası da yılbaşı itibariyle tamamlanmış olacak. Böylelikle 5 bölgemizdeki hem yıkımlarımızı hem konut yapımlarımızı gerçekleştirmiş olacağız. Şu anda Çamlıca, Sakarya, Nuri pazarbaşı, Kıbrıs, Kahvelipınar, Güzelvadi, Yazıcık, Perilikaya, Serinevler ve eski garajlar bölgesinde yıkımlarımız ve yapımlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor."dedi.


Şahinbey Belediyesi


Geri Dön