28 / 03 / 2024

Mehmet Tahmazoğlu: Kentsel dönüşümle vatandaş kazanıyor!

Mehmet Tahmazoğlu: Kentsel dönüşümle vatandaş kazanıyor!

Mehmet Tahmazoğlu " Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi "nde Şahinbey'de yapılan kentsel dönüşümü anlattı. Tahmazoğlu, " Vatandaşı mağdur etmeden, anlaşma yoluyla yapılan dönüşüm kaybettirmez, kazandırır " dedi...



Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, anlaşma yoluyla yapılan kentsel dönüşümden vatandaşın kazançlı çıktığını söyledi.


Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi"nde Şahinbey'de yapılan kentsel dönüşümü anlattı. Tahmazoğlu, "Vatandaşı mağdur etmeden, anlaşma yoluyla yapılan dönüşüm kaybettirmez, kazandırır" dedi. Kentsel Strateji Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Göksu'nun başkanlığında yapılan oturumda konuşan Tahmazoğlu, son 5 yılda yapılan kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 


BÜTÇE 750 MİLYON LİRA 

Şahinbey'in 2013 yılı nüfus sayımına göre 817 bin 258 kişilik nüfusu ile Türkiye'nin 3. büyük ilçesi konumunda olduğunu ve 5 yılda 131 bin 154 kişilik nüfus artışı olduğunu kaydeden Tahmazoğlu, "Belediyelerde hizmet yapmak için mali yapı çok önemli; ilk olarak mali yapımızı düzelttik ve önceliklerimizi belirledik. 2009'da 92 milyon lira olan bütçemizi 2014'te 750 milyon liraya çıkartarak, 8 kat bir artış sağladık. Bütçemizin yüzde 80'ini yatırım bütçesi olarak kullandık" diye konuştu. 


5 BÖLGEDE DÖNÜŞÜM

İlçedeki binaların yüzde 80'ninin çarpık yapılardan oluştuğunu belirten Tahmazoğlu, "Modern yaşam alanları oluşturmak için kentsel dönüşüm çalışmasına büyük önem verdik. Bu kapsamda 5 bölgede kentsel dönüşüme başladık. Kamulaştırma için 285 milyon lira harcadık. Bugüne kadar 2 bin 610 evin kamulaştırmasını yaparak yıkımını gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm yaparken, vatandaş memnuniyeti çok önemlidir. Biz yaptığımız bu çalışmada yüzde 97 oranında vatandaşımızla anlaşarak yaptık" diye konuştu.



Adsız Günebakan/Sabah Gazetesi 


Geri Dön