26 / 04 / 2024

Mehmet Tahmazoğlu: Mavikent'de bin dar gelirli aile daha ev sahibi olacak!

Mehmet Tahmazoğlu: Mavikent'de bin dar gelirli aile daha ev sahibi olacak!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Meclis toplantısında çalışmalarını anlattı, dargelirli ailelere ucuz konut yapımına devam edeceklerini söyledi. Tahmazoğlu "Aylık 400 TL kira öder gibi ev sahibi yapacağız" dedi...




Ağustos ayı Meclis toplantısına başkanlık eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 10 yıl vadeli, taksit öder gibi 400 TL aylık taksitle Mavikent'te bin dar gelirli aileyi daha ev sahibi yapacaklarını belirterek, bölgede 2 hastane ve 2 karakol yapacaklarını söyledi. Meclis toplantısında gündeme alınan 26 maddenin 5'i teklif karar olarak kabul edildi, 21 madde ise ilgili komisyonlara havale edildi. 


AYLİK KİRA ÖDER GİBİ 


Başkan Tahmazoğlu, son 4,5 yılda müteahhitlere bina yapımı için 45 bin ruhsat verdiklerini söyleyerek, "Kentsel dönüşümde 2 bin 516 evin kamulaştırma ve yıkımını yaptık. Özdemirbey Mahallesi'nde 6 şeritli yol açma çalışmasını hızlı bir şekilde yapıyoruz. Çamlıca, Mavikent ve Yeşilvadi konutlarımız hızla tamamlanıyor. Mavikent 2 bin 340 konutu Kasım ayında tamamlayıp hak sahiplerine teslim edeceğiz. Aylık 400 TL kira öder gibi ev sahibi yapacağız" diye konuştu. 


Perilikaya kavşağında 350 yataklı hastane yapılması için 65 dönüm arsayı Sağlık Bakanlığı'na verdiklerini söyleyen Başkan Tahmazoğlu, "Özdemirbey Caddesi genişletme çalışmasında yol üzerinde kalan Düztepe Karakolu ve Karataş itfaiye alanı yanında olmak üzere iki karakol yapacağız. Yeşilvadi projemizde 2 bin kişiyle görüştük yüzde 98 oranında çözdük. Park ve yol çalışmamız devam ediyor. 320 bin metrekare alanda Şahinbey Sanayi Sitesi hızla devam ediyor" dedi.

 

HOŞ GELDİN BEBEK 


Ramazan çalışmaları konusunda da bilgi veren Mehmet Tahmazoğlu, "Ramazan ayı öncesi mahallelere konserler düzenledik. Ramazan ayında 15 bin aileye gıda paketi yardımı yaptık. 78 mahallede Ramazan etkinliği düzenliyoruz. Sosyal marketinizde 3 bin 167 ailemiz faydalanıyor. Hoş geldin bebek projesi kapsamında 11 bin 863 bebeğimizi evinde ziyaret ettik" diye konuştu. 




Sabah Güney



Geri Dön