25 / 04 / 2024

Mehmet Tahmazoğlu Şahinbey projelerini anlattı!

Mehmet Tahmazoğlu Şahinbey projelerini anlattı!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, canlı yayın konuğu olduğu TRT Çukurova Radyosunda belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep ve Şahinbey ilçesi hakkında bilgiler verdi.



TRT Çukurova Radyosunun "Akdeniz'den Toroslara" programına dün canlı yayın konuğu olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep ve Şahinbey ilçesi hakkında bilgiler verdi. 



BAŞKAN TAHMAZOĞLU: "BÜTÇEMİZİ 6 YILDA 8 KAT ARTTIRDIK" 



Şahinbey Belediyesi'nin projelerini dinleyicilerle paylaşan Başkan Tahmazoğlu, son 6 yılda Şahinbey'de önemli projelere imza atıldığını belirterek şöyle konuştu: "Şahinbey ilçemiz Türkiye'nin en büyük 3'üncü merkez ilçesi. Gerek nüfus gerekse yapılaşma anlamında yoğun bir ilçeyiz. 2014 yılı Aralık ayı itibari ile 845 bin 258 kişilik nüfusa sahibiz. 69 il merkezinden daha büyük bir nüfusa sahibiz. 

Bunun yanı sıra Suriye'den gelen 200 bin kişilik göç nedeniyle nüfusumuz 1 milyonu aşmış durumunda. Göreve geldiğimiz günden bu yana özellikle nüfusla birlikte gelen çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için çalışmalara başladık. Yüzde 80'ini çarpık yapılaşmış olan bir ilçeyiz. Tabi bunu ortadan kaldırmak kaynak istiyor. Benim ikinci dönemim 6 yıl önce göreve başladığımda belediyemizin bütçesi 92 milyon lira, borcu ise 200 milyon liraydı. Şimdi ise borcumuz yok bütçemiz ise 817 milyon lira yani yaklaşık 8 kart artış sağladık. Bu kendi alanında aslında bir Türkiye rekoru oldu. Bütçemizin yüzde 80'inini ise yatırıma harcadık." 


"TARİHİ DOKUYU GÜN YÜZÜNE ÇIKARIYORUZ" 


Kentsel Dönüşüm çalışmalarını tarihi dokuyu bozmadan yaptıklannı ifade eden Mehmet Tahmazoğlu, yapılan sokak sağlıklaştırma çalışmalarında her şeyin aslına uygun olarak yaptıklannı belirtti. Şehreküstü bölgesinde yaptıklan 7 kilometrelik sokak sağlıklaştırma çalışmalanyla Tarihi Kentler Birliği'nden ödül aldıklannı ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Bunun yanı sıra restorasyon çalışmalanmız var. Tarihi Gümrük Hanı, Bostancı Mektebi'nin restorasyonunu yaptık. Mecidiye Han denilen bir hanımız var burasını da sahibinden satın alarak çalışmalara başladık ve sahaflar çarşısı yaparak kültürel bir katkı yapmayı amaçlıyoruz" dedi. 


"HEDEFİMİZ BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZI EV SAHİBİ YAPMAK" 


Kentsel dönüşümde de Şahinbey Belediyesi olarak rekor kırdıklarını söyleyen Tahmazoğlu, 4 bin 933 evin kamulaştmlarak yıkımının gerçekleştiğini aktardı. Yapılan kamulaştırmalarda vatandaş memnuniyetini ön planda tutuklarını dile getiren Başkan Tahmazoğlu, "Kentsel dönüşüme 315 milyon lira harcadık. Vatandaşlanmızın isteğine göre evlerinin değerini para olarak verdik ya da isterlerse yaptığımız evlerden verdik. 5 bölgede yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Evi olmayan ve ev alma hayali olan vatandaşlarımız için ise bir proje geliştirdik. Önce 300 Evler Konutu'nu yaparak aylık 250 lira taksitlerle banka kredisi ve faiz olmadan vatandaşlara verdik. Aynı şartlarda yaptığımız Mavikent Konutları'nı yaparak 2 bin vatandaşımıza ayda 400 lira taksitle ev verdik. Bu çalışmalanmız devam edecek. Hedefimiz bütün vatandaşlanmızı konut sahibi yapmak" şeklinde konuştu. 



ETÜRKİYE ÖDÜLÜ 


TBMM'de düzenlenen 12'nci eTürkiye Ödüllerinde "Açık Veri Portalı" projesiyle Şahinbey Belediyesi'nin 6 yılda 3'üncü defa ödüle layık gösterildiğini de aktaran Başkan Tahmazoğlu, teknolojiye bilişime önem verdiklerini ifade ederek, "eBelediyecilik artık çok yaygınlaştı. Vatandaşlanmız artık belediyeye gelmeden internet sitemiz üzerinden hizmetlerimizden yararlanabiliyorlar. Açık Veri Portalı projemiz ile de Türkiye'de ilk defa Şahinbey Belediyemiz de kullanılan bir proje ortaya koyduk. Bu proje ile vatandaşlanmız şehrimizin tanıtımı noktasında hiç yorulmadan internet sitemizden verilere ulaşabiliyor ve kullanabiliyor" diye konuştu.


Oluşum


Geri Dön