29 / 03 / 2024

Mehmet Tahmazoğlu: Şahinbey'in sorunlarını el ele vererek çözeceğiz!

Mehmet Tahmazoğlu: Şahinbey'in sorunlarını el ele vererek çözeceğiz!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkan Mehmet Tahmazoğlu, ile 16 Mahalle muhtarının katıldığı ’Bölge Muhtarlar Toplantısı’ Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Karataş Mahallesi’nde yapıldı.




Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları ile 16 Mahalle muhtarının katıldığı ’Bölge Muhtarlar Toplantısı’ Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Karataş Mahallesi’nde yapıldı.

Bölge Muhtarlar Toplantısına Akkent, Mavikent, Karataş, Şahintepe, Güneykent, Yeditepe, Bülbülzade, Güneş, 75.Yıl, Çağdaş, Mimarsinan, 60.Yıl, Beyazlar, Konak, 23 Nisan, Binevler Mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda muhtarlar, ‘Bölge Muhtarlar Toplantısı’nın gerçekleşmesinden memnunluk duyduklarını belirterek, Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve tüm Başkan Vekillerine teşekkürlerini ilettiler. Muhtarlar, “Bizlere umut oldunuz, umut verdiniz. Bu toplantıları çok özlemiştik. Sizlerle daha çok görüşüp sorunlarımızı paylaşmak istiyoruz. Bu bile muhtarlarla iyi iletişim kurulduğunun bir göstergesidir ve uyum içerisinde çalışacağımızın bir işaretidir” dedi.

ŞAHİN: “UYUMLU BİR ÇALIŞMA VAR”

Bölge Muhtarlar Toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Öncelikle buraya kadar gelen herkese teşekkür ediyorum. Buradaki toplanış amacımız Gazi şehrimizi daha iyi yerlere taşımak ve bu yönde çalışmaktır. İşte bundan dolayı bütün ilgili daire başkanlıkları ve başkan yardımcılarımızla siyasi ve teknik ekip olarak size inandık. Aslında 6 aydan beri Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak İlçelerin bunu çok iyi başardığını düşündüğümüz bir noktada katılımcılığın çok önemli olduğunu ifade ettik. Önce kendi belediyemizde siz değerli muhtarlarımızı topladık. Neler yapabileceğimizle ilgili sizin görüşlerinizi aldık. Tabi bizim kendi içerimizde de idari ve mali olarak yapılanmamız gerekiyordu. Artık bizler de sistemimizi yavaş yavaş oturtuyoruz. Çünkü yeni yasaya göre daha önce üç merkez ilçemiz vardı Büyükşehir olarak. Bütün ilçelerimizi sınırlarımız içerisinde yasal düzenlemenin gerektirdiği ciddi bir ulusal, idari ve mali altyapı gerekiyordu. Şehrimiz göç aldığı için buna bağlı olarak bulunduğu bölge açısından özellikle Ortadoğu’nun, Suriye’nin, Irak’ın getirdiği birçok yükü şehir olarak kaldırmak durumunda olduğumuz için bunların hepsini planlı bir şekilde yönetmeye çalıştık. Bunda fiili olarak nüfusu 1 milyonu geçen Şahinbey İlçemizin katkısı çok büyük. Şahinbey Belediye Başkanımız çok iyi bir şekilde saha hakimiyetini sağladı. Hem teknik olarak hem de sosyal olarak büyük ve güzel bir hizmet sundu. Bundan sonraki dönemde de çok daha iyi işler yapacağına yürekten inanıyoruz. Bizler milletvekillerimizle birlikte Gaziantep şehrimizin ve halkımızın yaşam kalitesini arttırmak için her türlü özveriyi gösteriyoruz. Bu bölge toplantılarının da amacı her bölgenin kendine ait sorunlarını yerinde incelemek ve yerinde görmek. Teknik ekiplerimiz sizden gelen talepler doğrultusunda sizlere yardımcı olmak istemektedir. Karşılıklı olarak birbirimizi anlamak, muhtarlarımız açısından da çok önemli. Herkesin kendi görev alanı içerisinde yapması gereken şeyler var. Bizlerin de sizin tarafınızdan gelen talepleri çok iyi analiz etmemiz ve bunları yapma gayretini arttırmamız gerekiyor. Ve bunun için de daha çok bir araya gelmemiz gerekiyor. Buraya kadar gelen muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Umarım bu toplantı vatandaşlarımız ve şehrimiz için verimli geçer” diye konuştu.

TAHMAZOĞLU: “SORUNLARI EL ELE VEREREK ÇÖZECEĞİZ”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, Bölge Muhtarlar Toplantısında toplantının önemine dikkat çekerek, “Öncelikle bu toplantıyı gerçekleştirdiğinden dolayı Büyükşehir Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Buraya kadar gelen herkesi saygıyla selamlıyorum. Geçmiş dönemlere göre sıkıntılarımızın biraz daha azaldığını görüyorum. Bazı muhtarlarımız ise sorunlarının olmadığını söyledi. Var olan sorunları el ele vererek çözeceğimize inanıyorum. Bazı küçük sorunların da çözülebilecek türden olduğu görüldü. Bu sorunlardan birisi olan Kaçak konutlar ile ilgili ciddi bir çalışmamız var ve bunları sıkı bir denetime aldık. Şu an tüm mahallelerimizde büyük bir çalışma var ve tüm mahallelerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Şahinbey İlçemizde Türkiye’nin en büyük camisini yapıyoruz. Birçok yeni sosyal tesisimizin inşaatları devam ediyor. Sosyal tesislerimizdeki spor salonları vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Bu toplantılarla muhtarlarımızın istek ve önerilerini de değerlendirme fırsatı buluyoruz. Muhtarlarla yaptığımız toplantıda hangi sorunlarının çözümlenip çözümlenemediği konularında onları bilgilendirdik ve onların da isteklerini, önerilerini dinledik. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunabilmek için bu tür toplantıların fayda sağlayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.


Milliyet


Geri Dön