24 / 04 / 2024

Mehmet Tahtasız: Eski yerleşim yerleri imar düzenlemesi bekliyor!

Mehmet Tahtasız: Eski yerleşim yerleri imar düzenlemesi bekliyor!

CHP Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Tahtasız, mevcut imar planı günümüz koşullarına uygun olmayan yerleşim alanlarında tekrar imar düzenlemesi yapılması gerektiğini bildirdi.



Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda gündem dışı bölümde söz alan Tahtasız, başta Nadık semti olmak üzere Kale çevresi, Zafer İlkokulu, Gazipaşa İlkokulu, Ulu Camii bölgesi ve Postane’nin arkasından aşevine kadar olan bölgede kat yüksekliği 3 kat ve arsaların 150-200 metrekare civarında oluşundan dolayı bir türlü istenilen düzgün yapılaşmanın oluşmadığını bildirdi. 

Sözlerine, yaşanan terör olayında hayatını kaybeden savcı Mehmet Selim Kiraz’a başsağlığı dileyerek başlayan Tahtasız, şunları söyledi:

“Mevcut imar planı günümüz koşullarına uygun olmayan yerleşim alanlarının tekrar imar düzenlemesi yapılarak Çorum 'un daha yaşanabilir bir kent olması için meclisimize, sivil toplum örgütlerine, valimize ve Çorumluya bir görev düşüyor. Eski Çorum yerleşim alanları, Kale çevresi, Zafer İlkokulu, Gazipaşa İlkokulu, Ulu Camii bölgesi, Postane’nin arkasından aşevine kadar olan bölge ve Nadık semtinde kat yüksekliği 3 kat ve arsaların 150-200 metrekare civarında oluşundan dolayı bir türlü istenilen düzgün yapılaşma olmuyor. Yollar dar, evler harabe şekilde imar düzenlemesi bekliyor. Bunların bir an evvel Devane 'de olduğu gibi Kentsel Dönüşüme alınarak katlarının artırılıp imar düzenlemesi yapılması gerekir. Bu çalışmanın hayata geçebilmesi için herkes elini taşın altına koymalıdır.”


GAZİ CADDESİ’NDEKİ KALDIRIMLAR HATALI MI?

Tahtasız, konuşmasında Gazi Caddesi’ndeki kaldırımlarda başlayan yenileme çalışmasını da Meclis gündemine taşıdı. 

Gazi ve İnönü caddelerinde yeni yapılan kaldırımların sürekli tamir edildiğini belirten Tahtasız, “Bu kaldırımlar yapımcı müteahhitten teslim alınırken tam olarak kontrol edilmedi mi yoksa kış ayında yapılması bir hata mıydı?” diye sordu.


Çorum Haber


Geri Dön