19 / 04 / 2024

Mehmet Tezçakın: Kimi AVM'lerde kiralar Londra'dan daha pahalı!

 Mehmet Tezçakın: Kimi AVM'lerde kiralar Londra'dan daha pahalı!

Tarihi Sultanahmet Köftecisi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tezçakın, AVM'lerin kira bedellerinden dert yandı. Tezçakın, "Kimi AVM'lerde kiralar Londra'dan ve Newyork'tan dahi pahalı." dedi.



Tezçakın, markaların zarar etmeme adına önlemler aldığını vurguladı ve "Bu nedenle gıdalarda sıhhilik oranı geriliyor, hizmette kalite sorunu beliriyor. Bu da markalarımıza yatırım yapmaya niyetlenen yabancıların kafalarını karıştırıyor. Markalarımız devlet tarafından bir müddet teşvik edildiği takdirde sektör bu sorunları aşar." ifadelerini kullandı.


Yeme içme sektörüne de değinen Tezçakın, alanda büyümenin yüzde 10 seviyelerinde olduğunu ve 50 milyar doları bulduğunu bildirdi; "Dünyada yeme içme alanında 2 trilyon dolardan söz ediliyor, buradan aldığımız pay halen gerilerde. Bu payı arttırmak için gastronomi turizmine ağırlık verilmelidir." tembihinde bulundu.


Mehmet Tezçakın, tatil tercihinde yemeği de önemli gören turist oranının yüzde 88,2 olduğuna işaret ederek, şunları dile getirdi:


"Bir turist İstanbul'a tarihi yerleri görmek için bir kere, bilemedin iki kere gelir. Mideye de hitap edersen bu sayı artar. Yeme içme için her sene New York'a, Barcelona'ya gidenler var. İspanya bunu başardı. Türkiye de başarmalı. Gastronomi turizminde dünya ile rekabet edebilmek için evvela güvenilir markalarımızın olması gerekir. Dünyada marka güvenirliliği denilince sıhhi gıdalar, tat ve ortam aranır. Dünya markaları bunlardan kesinlikle ödün vermiyor."


Türkiye'ye gelen turistlerce yeme içmeye 157 dolar ödendiğini anlatan Tezçakın, bu rakamın 250 doları geçmesini talep etti. Gastronomide yeni trendin yerellik olduğunu belirtirken de ananevi tatlar ile tarihi markaların ardında durmak; yabancıları ülkeye çekmek için milyonlarca dolar ödememek gerektiğini sözlerine ekledi.


Zaman


Haber Yurt Gazetesi'nde şöyle yer aldı; 

İŞLETMECİLER, AVM'lerin yüksek kira bedellerinden şikayetçi. Tarihi Sultanahmet Köftecisi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tezçakın, "Kiralar Londra'dan ve New York'tan daha pahalı" dedi. 


Tarihi Sultanahmet Köftecisi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tezçakın, AVM'lerin kira bedellerinden dert yandı. "Kimi AVM'lerde kiralar Londra'dan ve New York'tan daha pahalı" diyen Tezçakın, bu nedenle markaların zarar etmemesi adına alınan önlemlerin hizmet kalitesini düşürdüğünü, gıda sektörünün bu sorunu devlet teşviki ile aşabileceğini savundu. 


Turizm ile yeme içme sektörünün bağlantılı olduğunu kaydeden Mehmet Tezçakın, "Bir turist ateş pahası" istanbul'a tarihi yerleri görmek için bir kere, bilemedin iki kere gelir. Mideye de hitap edersen, bu sayı artar. Yeme içme için her sene New York'a, Barcelona'ya gidenler var. İspanya bunu başardı. 


Türkiye de başarmalı. Gastronomi turizminde dünya ile rekabet edebilmek için evvela güvenilir markalarımızın olması gerekir. Dünyada marka güvenirliliği denilince sıhhi gıdalar, tat ve ortam aranır. Dünya markaları bunlardan kesinlikle ödün vermiyor" dedi. 


Gastronomide yeni trendin yerellik olduğunu da belirten Tezçakın, Türkiye'ye gelen turistlerin gıdaya 157 dolar ödediğini, bu rakamın 250 doları geçmesini gerektiğini ifade etti. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön