28 / 03 / 2024

Mehmet Tutal kimdir?

Mehmet Tutal kimdir?

Konya Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal kimdir? Mehmet Tutal, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mehmet Tutal, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Mehmet Tutal..



Mehmet Tutal kimdir?

1965 yılında Konya´nın Şeydişehir ilçesinin Bostandere Kasabasında çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Küçük yaşta babasını kaybetmesi sebebiyle zor şartlarda İlk ve orta öğrenimini kasabada tamamladı.


1982 yılında Seydişehir Ticaret Lisesi’ni bitiren Mehmet TUTAL Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1988 yılında mezun olduktan sonra, 1995 yılına kadar  Ankara  Çankaya’da öğretmenlik yaptı. 


1995-1996 eğitim öğretim yılında memleketi Seydişehir’e döndü. Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulunda 2 yıl öğretmen, Seydişehir Lisesi’nde öğretmen, müdür yardımcısı ve okul müdürü olarak görev yaptıktan sonra, 2007 yılında Seydişehir Anadolu Öğretmen Lisesi’ni kurdu. 


2013 Kasım ayına kadar Seydişehir Anadolu Öğretmen Lisesi’nde okul müdürlüğü görevini yürüttü.


Memuriyetinin yanında, Ankara’da Milli Gençlik Vakfı Genel Merkezi’nde, Öğretmenler Vakfı’nda ve Eğitim-Bir Sendikası’nda sosyal faaliyetlerde bulunan TUTAL, ilçemize döndükten sonra, uzun yıllar Seydişehir Milli Gençlik Vakfı başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen başkanlığı görevlerini yürüttü. 


Mart 2014′te yapılan yerel seçimlerde Seydişehir Belediye Başkanı olan Mehmet TUTAL, evli ve dört çocuk babasıdır.


Antalya-Konya karayolu ulaşıma açıldı!






Geri Dön