24 / 04 / 2024

Mehmet Üstündağ Terekesi'nden satılık ev ve arsa!

Mehmet Üstündağ Terekesi'nden satılık ev ve arsa!

Mehmet Üstünkaya Terekesi Tasfiye Memurluğu; Sarıyer ilçesindeki ahşap evi ve arsayı satıyor. Alıcı adayları tekliflerini en geç 20 Aralık 2010 Pazartesi günü, saat 17.00'a kadar Tereke Tasfiye Memuru Avukat İbrahim Bülbül'e teslim etmeleri gerekiyor



Mehmet Üstünkaya Terekesi Tasfiye Memurluğu; pazarlık yolu ile taşınmaz satış ilanı verdi. Terekesinin tasfiyesi işlemleri Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 2000/5 Tereke sayılı dosyasından iflas hükümlerine göre yürütülmekte olan müteveffa Mehmet Üstünkaya'nın terekesine; sarıyer 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2003/264 E, 2005/469 K sayılı   ve 8 Aralık 2005 tarihli derecattan geçerek kesinleşmiş kararıyla tasarruflarının iptaline ve tereke adına satmak paraya çevrilmelerine karar verilmekle satış bedelleri dail olan tapu kayıtları, vasıfları, imar durumları ve muhammen değerleri belirtilen taşınmazlar, İİK'nin 241. ve muhammen değerlerinin yüzde 50'sinden aşağı olmamak kaydıyla pazarlık usulü satılacak.

Söz konusu taşınmazlardan biri bahçeli ev ve diğeri arsa. Bahçeli ev; İstanbul, Sarıyer ilçesi, Yeniköy mahallesi 266 ada ve 1 parsel numarasında yer alıyor. Ahşap evin bir de kuyusu bulunuyor. Evin imar durumu ise Boğaziçi öngörünüm konut alanında, yeşil alan statüsünde, üzerindeki bina yıkılmış ancak restorasyona müsait III. grup kültür ve tabiat varlığı. Evin muhammen değeri ise 600 bin TL olarak belirlendi.

Arsa ise İstanbul, Sarıyer ilçesi, Yeniköy mahallesi, 266 ada ve 2 parsel numarasında yer alıyor. Kuyulu arsa niteliğindeki taşınmazın imar durumu ise Boğaziçi öngörünüm konut alanında, yeşil alan statüsünde ve   III. grup kültür ve tabiat varlığı niteliğinde. Arsanın yaklaşık bedeli ise 70 bin TL.

Alıcı adayları tekliflerini en geç 20 Aralık 2010 Pazartesi günü, saat 17.00'a kadar Yalıköşkü caddesi, Mühürdarzade Han, Kat:1 ve Numara: 125, 126, 127 Sirkeci İstanbul adresindeki Tereke Tasfiye Memuru Avukat İbrahim Bülbül'e teslim etmeleri gerekiyor.
Dosya No: Sarıyer 1. sulh Hukuk Mahkemesi 2000/5 Tereke.

Basında yer alan diğer haberler:

Mehmet Üstünkaya'nın Sarıyer'deki miras gayrimenkulleri satılıyor


Sarıyer Yeniköy Mahallesi"ndeki bir ahşap ev ve bir arsa daha satışa çıkarıldı. Elde edilen bilgilere göre, Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi, Mehmet Üstünkaya'ya ait gayrimenkulu, tasfiye memuru aracılığıyla satışa çıkardı. Boğaziçi öngörünüm konut alanında ve yeşil alan statüsünde yer alan ahşap ev için belirlenen tahmini fiyat 600 bin TL olurken, yeşil alan statüsündeki arsanın tahmini fiyatı ise 70 bin TL olarak açıklandı. 3. Grup Kültür ve Tabiat Varlığı olarak tanımlanan evin yanı sıra arsa 20 Aralık 2010 tarihinde satışa çıkarılacak. Her iki gayrimenkul de Mehmet Üstündağ'dan kalan miraslardı.


Geri Dön