28 / 03 / 2024

Mehmet Uysal: İhracatçı firmaların Organize Sanayi Bölgesi’nde olması gerekmiyor!

Mehmet Uysal: İhracatçı firmaların Organize Sanayi Bölgesi’nde olması gerekmiyor!

2015 yılından itibaren Organize Sanayi Bölgesi' nde üretim yapmayan firmalarımızın Avrupa Birliği'ne ihracat yapamayacağı doğrultusundaki tartışmaları durduracak açıklama PAGEV’ den geldi. firmaların Organize Sanayi Bölgesi’nde olması gerekmiyor...




Plastik sektörü ile birlikte birçok sektörü çok yakından ilgilendiren “2015 yılından itibaren Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapmayan firmalarımızın Avrupa Birliği'ne ihracat yapamayacağı” doğrultusundaki tartışmaları durduracak açıklama PAGEV’den geldi.


 


Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapmayan firmaların 2015 yılından itibaren Avrupa Birliği ülkelerine ihracat yapamayacağı doğrultusunda geçtiğimiz günlerde çeşitli kaynaklarda haberler yayınlanmıştı. Konu plastik sektörü ile birlikte birçok sektör içinde büyük önem taşıyor. Sektör firmalarında oluşan soru işaretlerini ortadan kaldırmak üzere PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı) Ekonomi Bakanlığı nezdinde gerekli araştırma çalışmalarını başlatarak sonuca ulaştı.  


 


PAGEV tarafından yapılan açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığı’ndan konuyla ilgili alınan yazılı bilgide; “gerek AB ile yürütülmekte olan tam üyelik müzakereleri, gerekse 1 Ocak 1996 tarihinden bu yana işlemekte olan 1/95 sayılı Türkiye-AB Ortaklık Konseyi Kararı (Türkiye-AB Gümrük Birliği) çerçevesinde, AB’ye OSB dışında üretim yapan firmaların ihracat yapmasına engel herhangi bir hüküm veya kısıtlayıcı kural bulunmamaktadır” ifadesi yer alıyor.


 


PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uysal konuyla ilgili; “sektör firmalarımızın bu konuda net bir bilgisi yoktu. Yapılan açıklamalar sektör temsilcilerimiz üzerinde çeşitli kaygılar yarattı. PAGEV olarak konuyla ilgili net bilgiyi almak üzere Maliye Bakanlığımıza başvuruda bulunduk. Ancak Maliye Bakanlığımızdan aldığımız bilgi doğrultusunda başta ihracatçılarımız olmak üzere hiçbir firmamız için OSB’de faaliyet gösterme zorunluluğu söz konusu olmadığını öğrendik. Bu bilgiyi sektörümüzle PAGEV olarak paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.


 


Geri Dön