28 / 03 / 2024

Meke gölü yüzde 99 oranında kurudu!

Meke gölü yüzde 99 oranında kurudu!

Yeraltı sularının çekilmesiyle kuruyan krater gölünde, tuz tabakaları oluştu. Su bulunan az bir bölümü ise kırmızı renge büründü. Eski görünümünden eser kalmayan gölde oluşan kırımızı görüntü ‘Meke gölü kururken kan ağlıyor’ yorumlarına neden oldu.




Konya’nın Karapınar ilçesi sınırlarında bulunan ve ‘dünyanın nazar boncuğu’ olarak adlandırılan Meke Gölü yüzde 99 oranında kurudu.


Yağışların az olması ve yeraltı sularının çekilmesiyle kuruyan krater gölünde, tuz tabakaları oluştu. Su bulunan az bir bölümü ise kırmızı renge büründü. Eski görünümünden eser kalmayan gölde oluşan kırımızı görüntü ‘Meke gölü kururken kan ağlıyor’ yorumlarına neden oldu. Mehmet Kayhan YILDIZ / DHA


Çılgın HES’e tam gün izin

ŞEHİR içinde yapılacak ilk Hidroelektrik Santralı (HES) projesi olma özelliği taşıyan ve suyu 5 kilometrelik mesafeden dağ aşırılarak getirileceği için “Çılgın HES” olarak anılan Arhavi’deki projeye Artvin İl Mahalli Çevre Kurulu 24 saat çalışma izni verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı yanıltarak çevresel değerlendirme (ÇED) raporu aldığı bilirkişi raporuyla ortaya çıkan proje sahibi MNG’ye verilen izin büyük tepki çekti.


60 METREDE EV VAR


Karara itiraz eden Arhavi Doğa Koruma Platformu, yönetmeliğin konut ve idari binalara 100 metre mesafede çalışma izni verdiğini hatırlatarak şu açıklamayı yaptı: “Gece ve hafta sonu çalışan iş makinalarının gürültüsü 60 metre ötede evleri olan halkı rahatsız ediyor. Yönetmeliklere uygun olmayan 24 saatlik izinle yangından mal kaçırılıyor.” 


Hürriyet




Geri Dön