24 / 04 / 2024

Melek Yatırımcılar Güney Ege'de buluştu!

Melek Yatırımcılar Güney Ege'de buluştu!

Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı işbirliğinde düzenlenen "Melek Yatırımcılar Güney Ege'de" Projesi kapsamında Pamukkale Teknokent Konferans Salonu'nda bir seminer düzenlendi...




Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Süleyman Kocasert, yüksek teknoloji ürün üretimine öncelik verilmesi gerektiğini belirtti. Kocasert, Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı işbirliğinde düzenlenen "Melek Yatırımcılar Güney Ege'de" Projesi kapsamında Pamukkale Teknokent Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerin açılışında konuştu.  


Parlak fikirler 


Türkiye'nin gelişen ekonomisiyle dünyada parlayan bir yıldız olmak istiyorsa bunu ihracata dayalı bir büyümeyle gerçekleştirebileceğini dile getiren Kocasert, "Dünyanın 10 ekonomisinden birisi olmak, milli geliri 20 bin doların üzerine çıkarmak ancak dünya çapında ihracatta söz sahibi olmakla mümkün. Fakat geleneksel yöntemlerle, konvansiyonel tekniklerle, daha fazla çalışarak, daha fazla üreterek bir yerlere gelmek mümkün değil. Çünkü dünyanın kullanabileceği tencere, tava, havlu, bornoz sayısı, tüketilecek miktar belli. Siz eğer bunun üzerine katma değer koymazsanız, bunun üzerine yenilikçilik getirmezseniz, katma değeri artırarak daha yüksek değerde ihracat yapmazsanız hedeflerinize ulaşamazsınız" dedi. Kocasert, "Mümkün olan en kısa zamanda orta ve yüksek teknoloji ürün üretimine öncelik vermeliyiz" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön