26 / 04 / 2024

Melen Barajı'nın inşaatında son durum!

Melen Barajı'nın inşaatında son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya'daki Melen Barajı'nın inşaatını inceledi. Eroğlu, "Melen, İstanbul'un sigortasıdır" diye konuştu.



İstanbul'un 2071 yılına kadar olan su ihtiyacını karşılaması için yapılan Sakarya'daki Melen Barajı'nda sona gelindi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, barajın inşaatını gezdi. 


Barajın son durumuyla ilgili bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Melen, İstanbul'un sigortasıdır" şeklinde konuştu.


Eroğlu, "Melen barajı Türkiye'nin sayılı barajlarından biri. Bu barajın gayesi İstanbul'a su temin etmek. Melen, İstanbul'un sigortasıdır. İstanbul'da su sorununu çözmek için suyu biriktirme yani barajlarda suyu biriktirmek esastır. İstanbul'un 2071 yılına kadar su problemini tamamen çözecek olan Melen su barajını yapmaya karar verdik. Baraj da bitmek üzere. İnşallah önümüzdeki yıl su tutacağız" ifadelerini kullandı.


Eroğlu, Melen Barajı tamamlandığında İstanbul'a yıllık 1 milyar 77 milyon metreküp su temini sağlanacağını, hidroelektrik santralinin de ileri aşamada yapılmasının planlandığını söyledi. 


Toplam maliyetinin 1 milyar 646 milyon lira olduğunu söyleyen Eroğlu, Melen Barajı'nın İstanbul'da mevcut bulunan 13 barajın toplam biriktirme hacminin yüzde 75'ine tekabül ettiğini belirtti.




Sabah


Geri Dön