26 / 04 / 2024

Meligazi Belediyesi cami için arsa tahsisi yaptı!

Meligazi Belediyesi cami için arsa tahsisi yaptı!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Meclis kararı ile Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesi' nde arsa tahsisi yaptıklarını bu arsaya İlçe Müftülüğünce cami yaptırılacağını söyledi....




Melikgazi İlçe Müftülüğü’nün 3. Eskişehir Mahallesinde kain 3756 ada 1 nolu parselde bulunan alanın İl Müftülüğüne tahsis edilmesi yönünde talepleri olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, hayırseverler şehri Kayseri’de Melikgazi Belediyesi olarak eğitim, sağlık ve spor alanları ile ibadet alanlarını tahsis ederek hayırseverlik kervanına katıldıklarını kaydetti.


Melikgazi Belediyesinin Melikgazi İlköğretim Okulu, Anbar Anaokulu, Karamercan okulu, İldem 32 derslikli okul ve Çağırağası Konağı ile hayırseverlik ödülü aldığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç “Eskişehir Gecekondu Bölgesi’nin 1995 yılında ilk temeli atıldı. Şu anda ise 70 bin nüfusu ile birçok ilden daha büyük 3 mahallesi bulunan bir yerleşim alanı. Belediye olarak her türlü kamu hizmet binalarını inşa ediyoruz. En son Osmanlı Mahallesinde Kapalı Pazaryeri ve Düğün Salonu’nu hizmete açtık. Şimdi Selçuklu Mahallesinin ihtiyacı olan cami alanı için de arsa tahsis ettik. Yani arsa belediyeden cami ise bir hayırseverden inşa edilerek hizmete sunulacak ” dedi.


Başkan Memduh Büyükkılıç, Selçuklu Mahallesine yaptırılacak olan cami alanında gerekli çevre düzenlemesi, bahçe tanzimi ve ağaçlandırma çalışmasının da belediyece yapılacağını sözlerine ekledi.


Haberciniz


Geri Dön