23 / 04 / 2024

Melih Gökçek: Akyurt'taki fuar alanının inşaatı Ocak'ta başlıyor!

Melih Gökçek: Akyurt'taki fuar alanının inşaatı Ocak'ta başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Akyurt’taki fuar alanının inşaatının Ocak ayında başlayacağını müjdesini verdi. Gökçek, "Termal turizm konusunda da yurtdışıyla bir hayli temaslarımız var" dedi...



Büyükşehir Belediyesi’nin, yeni katılan ilçelerle birlikte sorumluluğunda 8 merkez ve 17 çevre ilçesi bulunduğunu da hatırlatan Başkan Gökçek, “Merkez’deki sayısız çalışmamızın yanı sıra çevre ilçelere daha çok ağırlık vermeye başladık. Buralarda alt yapı, asfalt, hayvancılık, tarım ve termal turizm konularında büyük gayretler sarf ediyoruz” dedi.


AKYURT’A FUAR ALANI MÜJDESİ

Akyurt’taki Ak Parti 5. Olağan İlçe Kongresi’ne katılan Başkan Gökçek, ilçelilere fuar alanı müjdesiyle seslendi. Büyük alkış alan açıklamasında Başkan Gökçek, sözlerine “Akyurt’a her gelişimizde daha bir gelişmiş olarak görüyorduk. Ancak bugün gelirken etrafı doya doya seyrederek geldim. 10 yıl önceki Akyurt’u düşünün. Bir de bugünkünü düşünün. Nereden nereye geldik?” diyerek başladı.

“Tabi sizin en büyük beklentiniz buradaki fuar alanı” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, “Bütün aşamaları geçtik. Her şey bitti. Biliyorsunuz  Ankara  Büyükşehir Belediyesi, Akyurt Belediyesi, Ticaret Odası, Sanayi Odası, TOBB, Esnaf Odaları Birliği bunun ortağı. Valilik de ortaktı ancak İl Özel İdaresi dağılınca onun payını da Büyükşehir Belediyesi aldı” diye konuştu.


Fuar alanı inşaatının başlanması için her ortağın payına düşeni yapması gerektiğinin altını çizen Başkan Gökçek, “Biz araziyi verdik bitti, yolları açmaya başladık bitti, hatta hafriyatı da biz Büyükşehir Belediyesi olarak kendimiz yapacağız, ona da başlıyoruz. İnşallah en geç Ocak ayı itibariyle ihale yapılmış ve inşaata başlamış olacağız. Bunun da müjdesini size vermiş olayım” dedi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin dört bir tarafında ortalama 350 ile 530 arasındaki noktasında günlük çalışma yaptığını ve ayrıntılarının internet sitesinden yayınlandığını kaydeden Gökçek, “Yani Akyurt’ta acaba nerede ne çalışma var, teker teker detay olarak görebilirsiniz. Yani dedikodu edenlerin yüzüne ‘Büyükşehir Belediyesi’nin sitesine girin’ deme imkanınız var” diye konuştu.


YENİ İLÇELERDE ÇALIŞMALAR SON SÜRAT

Seçimlerin ardından özellikle şehir merkezindeki çalışmalarından çok çevre ilçelerdeki çalışmalara önem vermeye başladıklarını ifade eden Başkan Melih Gökçek, “Elbette merkezde de sayısız çalışma var. Ancak, halk arasında taşra ilçe olarak tabir edilen ve bize yeni katılan 9 ilçe ile eskiden bizde olan 8 tane çevre ilçemizdeki çalışmalara önem verdik. Bu çalışmaların birincisi alt yapı, ikincisi asfalt çalışması, üçüncüsü de özellikle önümüzdeki yıl çok daha yoğun olarak göreceğiniz çalışmalar” dedi.


Önümüzdeki yıldan itibaren başlayacak olan üçüncü büyük müjdeyi hayvancılık, tarım ve termal turizm olarak açıklayan Başkan Gökçek, “Termal turizm konusunda yurtdışıyla bir hayli temaslarımız oldu. Mesela Pazartesi ve Salı günü yurt dışından yatırımcılar bu konuyla ilgili gelecekler. İlk defa ciddi bir ekibin geldiğini görüyorum. Özellikle Ankara’da termal tesis kurmak istiyorlar. Onun arkasından yine başka bir yabancı yatırımcı ekip gelecek. Onlar da aynı şekilde termal tesis kurmak istiyorlar. Ankara’yı Allah nasip ederse termal turizmin merkezi yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.


Ankara’da şu anda mevcut 14 termal suyu bulunan ilçe bulunduğunu da ifade eden Başkan Gökçek, “Köylümüzü özellikle termal tarıma, yani seracılığa teşvik etmek istiyoruz. Bunların çok büyük paralar getireceğini, Ankara ekonomisini kalkındıracağına inanıyoruz. Yapılacak termal tesislerin sayıları çoğalacak olursa ters göçün de başlayacağını düşünüyoruz. Bu konularda da çok ciddi olarak gayret sarf ediyoruz” dedi.


Milliyet


Geri Dön