23 / 04 / 2024

Melih Gökçek: Ankapark, Türkiye'nin parkı!

Melih Gökçek: Ankapark, Türkiye'nin parkı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, devraldığı 22 yıl önceki Ankara ile bugünkü Ankara arasında dağlar kadar fark bulunduğunu söyledi. Gökçek "Ankapark, Ankara'nın değil, tüm Türkiye'nin parkı" dedi.




Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, devraldığı 22 yıl önceki  Ankara  ile bugünkü Ankara arasında dağlar kadar fark bulunduğunu söyledi. Gökçek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen ANKAPARK'ın, dünyanın en büyük tema parkı olduğunu da belirterek, "Ankapark, Ankara'nın değil, tüm Türkiye'nin parkı" dedi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Sincanlılara Ankara’nın dünü ve bugününü görüntüler eşliğinde anlattı. Sincan Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda Başkan Gökçek, Sincanlılara olan sevgisini anlatırken, “Sincan bizim medar-ı iftiharımız. Sizler için ne yapsak, hakkınızı ödeyemeyiz” dedi.


 “Ankara kentimizin 22 senede nereden nereye geldiğini, eski Ankara ile yeni Ankara’nın arasında dağlar kadar fark olduğunu sizlere göstermek istiyorum” diye sözlerini sürdüren Başkan Gökçek, 22 yaşın altındakilerin, kendisinin göreve başladığı gün daha doğmadığını, 30 yaşın altındakilerin ise eski Ankara’yı bilmelerinin mümkün olmadığına söyledi. Başkan Gökçek,  22 yıl önce devraldıkları dönemle ilgili durumu, şu sözlerle özetledi:   


“Öyle bir Ankara teslim aldım ki mübalağa etmiyorum, kış aylarında hava kirliliğinden Kızılay’da kuşlar dallarından dökülürdü. Semtlere haftada 3 ile 4 gün su verilirdi. Trafikte saatlerce beklerdiniz. 350 bin araç vardı Ankara’da. 45 dakika, Akay Kavşağı’nda beklerdiniz.


Şimdi Ankara trafiğindeki araç sayısı, sadece Ankara plakalı olanlar 1 milyon 700 bin, yabancı plakalı araçlarla birlikte Ankara trafiğindeki araç sayısı 2 milyonu geçiyor. Eskisiyle mukayese edilmesi mümkün değil. Böyle bir Ankara’yı aldık, nereden nereye getirdik.” 


 Başkan Gökçek, Ankara’da gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projelerini, yeni yapılan ve yenilenen rekreasyon alanlarını, bulvarları, köprülü kavşakları eski ve yeni görüntüleri eşliğinde izleyenlere sundu.


 


Başkan Gökçek, eskiden dışişleri bakanlarının, Esenboğa Havaalanı yolunun eski halini gelen yabancı konuklarına göstermemek için adeta çırpındıklarını ifade etti.


 
-“KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN 19.8  METREKAREYE YÜKSELDİ” 


Başkan Gökçek, Ankara’da 1994 yılı başında kişi başına düşen yeşil alan miktarının yalnızca 2 metrekare olduğuna dikkat çekerek, bu oranın şu anda 19.8 metrekareye yükseldiğini vurguladı. Nüfusun iki katından fazla arttığına da değinen Başkan Gökçek, bunun hesaplanması durumunda da bu oranın gerçekte 40 metrekareyi aşacağını kaydetti. 


Başkan Gökçek, dünyanın belli başlı kentlerinde yalnızca 1-2 büyük rekreasyon alanı bulunurken, Ankara’da 10 tane dev rekreasyon alanı olduğunu, park bulunmayan yer kalmadığını söyledi.


 


-“Sosyal ve Kültürel projelerde dünya birincisi”


Dünyada en çok sosyal ve kültürel proje yürüten belediyenin, Ankara Büyükşehir Belediyesi olduğunu hatırlatan Başkan Gökçek,  Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklar, gençler, yaşlılar, kadınlar ve engelliler için yürüttüğü tam 164 tane sosyal ve kültürel projenin bir rekor olduğunu vurguladı.


 


-“ANKAPARK TÜRKİYE’NİN PARKI”


Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen ve dünyanın en büyük parkı olarak tanıttığı ANKAPARK’ın, Yenimahalle sınırları içerisinde olduğunu hatırlatarak, “ANKAPARK kesinlikle bölgesi Yenimahalle diye, Yenimahalle’nin parkı değil. ANKAPARK Ankara’nın da değil, tüm Türkiye’nin parkı. Dünyanın en büyük tema parklarından biri Fransa’daki DİSNEYLAND… İçinde 65 oyuncak var. Bizim Ankapark’ta ise tam 1217 oyuncak var” dedi.   


 


-SİNCANLILARI ANKAPARK'A DAVET ETTİ


Başkan Gökçek, toplantının sonunda Sincanlıları, bir organizasyon yaparak çocuklarıyla birlikte ANKAPARK’ta oyuncaklara binerek güzel bir hafta sonu geçirmeye davet etti.


Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın, kendisinden, içinde bir spor salonunun da bulunduğu büyük bir konferans salonu istediğini belirten Başkan Gökçek, Tuğra Anıtı’nın çaprazında bu tesisi inşa edeceklerinin de müjdesini verdi.  



Ankara Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön