29 / 03 / 2024

Melih Gökçek: Belirsizlik devam ederse Ankapark bitmez!

Melih Gökçek: Belirsizlik devam ederse Ankapark bitmez!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti'siz hükümetin başkente fayda getirmeyeceğini belirterek, "Maksimum bir yıl içinde memur ve işçi maaşlarını ödeyemez hale geliriz" dedi.



Türkiye'yi karanlığa sürükleyen bir önceki koalisyon dönemlerinde de  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı olan Melih Gökçek oluşan yeni siyasi tabloda Ankara'daki sanayinin ve belediye projelerinin nasıl etkileneceğini değerlendirdi. "AK Parti dışındaki bir hükümete dış güçler tarafından Ankara'daki savunma sanayi çalışmalarının durdurulması talimatı verilir" diyen Başkan Melih Gökçek, "Ankara artık Türkiye'nin iki numaralı sanayi bölgesi oldu. Savunma sanayisinin merkezi oldu" diye konuştu. 


5 MİLYARLIK YATIRIM DURUR 

Gökçek şunları söyledi: "Uluslararası güçler Türkiye'nin savunma sanayisinde büyümesini kesinlikle istemiyor. AK Parti haricindeki bir hükümete savunma sanayi çalışmalarının durdurulması talimatı verilir. Yılda 5 milyarlık yatırım durur. Bu da sanayinin ve istihdamın çökmesi demektir." Ankara'da yaptığı her temel atma ve açılış töreninde projelerin sadece istikrarlı bir hükümet tarafından olabileceğini vurgulayan Gökçek, Ak Parti'nin içinde olmadığı hükümette belediye projelerinin engelleneceğini ifade etti. İstikrarlı bir hükümetin kurulması gerektiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, "Ankara'nın en büyük beklentisi Ankara ekonomisi için hayati önem taşıyan Akyurt'ta geçtiğimiz günlerde temelini attığımız fuar alanının ve Ankapark'ın bitirilmesidir. Bu iki eser bittiğinde Ankara ekonomisine ve turizmine çok ciddi bir katkıda bulunacaktır. Türkiye'de ve Ankara'da yatırımlar istikrarsızlıkta kesinlikle düşeceği için belediye gelirlerinde düşüşlere neden olacaktır" şeklinde konuştu. 


'FAİZLER YÜKSELİR, İŞTEN ÇIKARMALAR ARTAR'

Gökçek, "Yeniden istikrarlı bir hükümet kurulmadığı takdirde kesinlikle anında faizler yükselir. Paranın değeri süratle düşmeye başlar. Onu sanayinin küçülmesi takip eder. İşten çıkartmalar artar, ticarethaneler kapanmaya başlar. Ülke çok ciddi anlamda kaybeder. Fazla değil maksimum 1 yıl içinde tüm belediyeler memur ve işçi maaşlarını veremeyecek hale gelecektir" diye konuştu. 



Sabah


Geri Dön