26 / 04 / 2024

Melih Gökçek: Cumhuriyet döneminin en iddialı camisini yapacağız!

Melih Gökçek: Cumhuriyet döneminin en iddialı camisini yapacağız!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'yı 2023 hedeflerine ulaştıracak, projeler anlatacağını belirterek 18 projenin tanıtımını yaptı. Bu kapsamda en iddialı projesi olan Kuzey Yıldızı Cami'sini anlattı...




Ankara'yı 2023 hedeflerine ulaştıracak, projeler anlatacağını belirten Gökçek, daha sonra 18 projeyi tanıttı.


Bütün dünyada kullanılmaya başlanılan otobüs teleferikler bulunduğunu anlatan Gökçek, yoğun yolcu alabilen teleferiklerin merkez istasyonunun, Adliye binasının toptancı hal bölgesine taşınmasından sonra, bu binanın bulunduğu yer olmasını planladıklarını belirtti.


Teleferik haricinde yeni metro, dolmuş ve otobüs duraklarına da merkez olacak bölgenin, şehir trafiğine de nefes aldıracağını dile getiren Gökçek, Kızılay-Dikmen Vadisi, Kızılay-Mamak, Kızılay-Hacıbayram, İvedik-Etlik gibi bölgelerde, toplam 23 kilometrelik teleferik uygulamaları yapacaklarını bildirdi.


Kuzey Ankara'nın adını Kuzey Yıldızı koyduklarını ve buraya Kuzey Yıldızı Cami'sini yapacaklarını belirten Gökçek, bu projenin kendisini en çok heyecanlandıran projelerden birisi olduğunu anlattı.


Cumhuriyet döneminin en iddialı camisini yapacaklarını dile getiren Gökçek, "130 bin metrekare kapalı alanı olan proje’nin ihalesi yapıldı ve hafriyata başlandı. Alanda, 9 bin kişilik bir caminin yanında, 5 bin kişilik bir kongre salonu, bin 500 kişilik lokanta bölümü, çeşitli dükkanlar ve sanat merkezleri bulunacak" bilgisini verdi.


Esenboğa Havalimanı'na bitişik bir alanda, proje ortaklarıyla 50 bin metrekare kapalı, 50 bin metrekare açık alanı bulunacak fuar alanı yapılacağını ve arazinin temin edildiğini söyleyen Gökçek, yolların açılmaya devam edildiğini, 2014 içinde fuar alanını açmayı planladıklarını ifade etti.



AA


Geri Dön