19 / 04 / 2024

Melih Gökçek Demetevler'de yapılması düşünülen büyük kentsel dönüşüm projesini anlattı!

Melih Gökçek Demetevler'de yapılması düşünülen büyük kentsel dönüşüm projesini anlattı!

ANKARA Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimlerden soma Demetevler'de yapılması düşünülen büyük kentsel dönüşüm projesini anlattı. Gökçek, Bu müjde Demetevler için inanılmaz tarihi bir şans dedi...




ANKARA  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimlerden soma Demetevler'de yapılması düşünülen büyük kentsel dönüşüm projesini anlattı. 


Gökçek, "Bu müjde Demetevler için inanılmaz tarihi bir şans. Başbakanımıza teşekkür ediyoruz" dedi "Bu bölge yüksek binalardan oluşuyor. Plansız ve depreme dayanıklı değil Bunlan hep çakma müteahhitler yapmış ve karakalem iş yapmışlar" ifadelerini kullanan Gökçek, "Oralar çok katlı gecekondu gibidir ve tamamen yapılan ilkeldir" diye konuştu Başkan Gökçek, "Benim hep aklımda Demetevleri yenilemek vardı. Belediyenin gücü yetmez buna, o yüzden TOKİ'nin ve devletin de destek olması lazım ki bunu yapabilelim Tabi Başbakanımızın bu işi sahiplenmesi inanılmaz bir nimet Demetevler için tarihi bir.olay. Burası çok büyük bir bölge. Demetgül, Demetlale gibi kaç tane mahalle var. Konut sayısı 40 bin Dile kolay. 4 ile çarp 160 bin nüfus. Çok büyük bir bölge" açıklamasını yaptı Gökçek, Başbakan Erdoğan'ın, bölge sakinlerine kira yardımı yapılacağı,, bir kuruş dahi para alınmayacağı ve 100 metrekare dairesi olana 100 metrekare daire verileceğine ilişkin sözlerini de hatırlattı. 



Geri Dön