27 / 04 / 2024

Melih Gökçek, gaz borcu için Botaş'a lojman önerdi

Melih Gökçek, gaz borcu için Botaş'a lojman önerdi

Başkent Doğalgaz'ın Botaş'a 435 milyon TL'lik borcuna karşılık Melih Gökçek lojman vermeyi önerdi. Botaş "Biz emlakçı değiliz" dedi



Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Başkent Doğalgaz'ın, BOTAŞ'a olan borçlarına karşılık bazı taşınmazları ve lojmanları önerdiği ortaya çıktı. Enerji Bakanlığı ve BOTAŞ, "Biz emlakçı değiliz" diyerek öneriye geri çevirdi. Başkent Doğalgaz, lojman önerisinin hemen ardından özelleştirme programına alınarak,  Ankara  Belediyesi'nden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na bağlandı. BOTAŞ, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Başkent Doğalgaz'ın taktığı borç tutarının 450 milyon TL'ye dayanması üzerine icra süreci başlattı. İcra öncesinde gönderilen ödeme emir, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni harekete geçirdi. Belediye üst düzey yönetimi ile BOTAŞ yetkilileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında bir araya geldi. BOTAŞ ile belediye üst yönetimi arasındaki görüşmelere, Enerji Bakanı Taner Yıldız da başkanlık etti.

'LOJMAN VERELİM'
Belediye yönetimi, BOTAŞ'a alacaklarına karşılık Ankara'da bazı bölgelerdeki taşınmazları ve lojmanları önerdi. Enerji Bakanlığı ve BOTAŞ, belediye yönetiminin emlak önerisine karşı çıktı. "Biz emlakçı değiliz" mesajı veren Bakanlık, Başkent Doğalgaz'dan ödemelerini zamanında ve kesintisiz yapmasını istedi. Görüşme sonrasında Başkent Doğalgaz, bir miktar ödeme yaptı. Borç 435 milyon TL'den 395 milyon TL'ye geriledi.
Olcay AYDİLEK/Sabah


Geri Dön