16 / 04 / 2024

Melih Gökçek: Hıdırlıktepe'de gecekondu yıkımları devam ediyor!

Melih Gökçek: Hıdırlıktepe'de gecekondu yıkımları devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu kapsamda yapımı devam eden dönüşüm projelerinden biri olan "Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi"nde de çalışmaların hız kazandığını söyledi.




Kentsel Dönüşüm projeleri ile Başkent'in çehresinin değiştirildiğini ifade eden Başkan Gökçek, bu kapsamda yapımı devam eden dönüşüm projelerinden biri olan "Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi"nde de çalışmaların hız kazandığını söyledi. Ulus'a komşu bölgeleri kapsayan proje kapsamında bugüne kadar yaklaşık 1500 vatandaşla yapım sözleşmesi imzalandığını kaydeden Başkan Gökçek, çalışmalar kapsamında 1275 gecekondunun da yıkımının gerçekleştirildiğini kaydetti.


ANKARA'NIN İLK YERLEŞİM YERİNDE BÜYÜK DEĞİŞİM


Projenin, Ankara'nın ilk yerleşim yerlerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, "Cumhuriyet'in ilk yıllarında özellikle Ulus'a yakınlığı nedeniyle en gözde yerleşim yerlerinden biri olan Hıdırlıktepe, zaman içinde Başkent'te gecekondulaşmanın en yoğun olduğu alan haline geldi. Anadolu'dan göç edenlerin merkez üssü haline gelerek, derme çatma ve sağlıksız konutlarla kentleşen bölge, süreç içinde kent merkezinde çarpık yapılaşmanın da simgesi haline gelerek, çirkin bir görüntüye yol açtı" dedi.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bölgenin yıllar içinde alt yapıdan yoksun, bakımsız, derme çatma gecekondulardan oluşan sağlıksız, çağdışı ve insan yaşamına uygun olmayan içler acısı bir hale geldiğini belirterek,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamaya koyduğu kentsel dönüşüm projesiyle bölgenin yeni modern görüntüsüyle Cumhuriyet'in ilk yıllarında olduğu gibi yine eski günlerine kavuşturulacağını söyledi.


Büyükşehir Belediyesi tarafından dönüşüm çalışmalarına başlanan bölgenin 1 milyon metrekarelik geniş bir alanı kapsadığını ifade eden Başkan Gökçek, "Yapım çalışmalarına başladığımız andan itibaren proje alanında kalan hak sahipleri başta olmak üzere hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamayacağı çözümler sunuyoruz" diye konuştu.


GÖZDE YERLEŞİM ALANLARINDAN BİRİ OLACAK


Bölgenin gerçekleştirilecek olan yapısal ve sosyal dönüşümlerle Başkent'in gözde yerleşim alanlarından birine daha kavuşacağına dikkat çeken Başkan Gökçek, Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi tamamlandığında bu alanın sadece burada yaşayanlar için değil ortaya çıkacak tarihi ve kültürel dokusu ile turizm açısından da bir merkez haline geleceğini kaydetti.


Başkan Gökçek, kentsel dönüşüm projelerinin kent kimliğine yakışan rekreasyon alanları, sosyal donatı merkezleriyle, sağlıklı ve modern yapılar oluşturma amaçlarının yanı sıra en önemli işlevlerinin ise yıllar içinde ortaya çıkan büyük çaptaki bölgesel farklılığı da ortadan kaldırmak olduğunu vurguladı.


YAKLAŞIK 1500 ADET SÖZLEŞME İMZALANDI


Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde bu amaçlar doğrultusunda projelendirdiklerini yineleyen Başkan Gökçek, şu bilgileri verdi:


"Proje kapsamında 6 bin gecekondu ve tesisin tespit ve değerlendirmesi yapıldı. Bunlardan 1275 adet gecekondunun yıkım işlemi gerçekleştirildi. Sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdiğimiz bu işlemler neticesinde 468 adet gecekondunun da tahliye ve yıkım işlemlerine devam ediliyor. Proje çerçevesinde hak sahibi vatandaşlarımızla yapılan konut sözleşmeleri ve rızai alım sözleşmeleri neticesinde (5715 adet tapu hissesinin devri sağlanarak) 117 bin metrekarelik alan belediyemize devredildi. Yaklaşık 1500 adet gecekondunun sözleşme ve uzlaşma işlemi tamamlandı."


Altındağ ilçesinde Ulus, Ankara Kalesi, Aydınlıkevler ve Örnek mahallelerine komşu, Orhangazi, Yıldırım Beyazıt, Atıfbey, Fatih, Çandarlı, Öncüler, Yavuz Selim ve Hacıbayram mahallelerini içine alan bölgede çalışmaların gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Gökçek, proje kapsamında bulunan hak sahibi vatandaşlarla rızai uzlaşma ve sözleşme işlemlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi. 



Günboyu




Geri Dön