24 / 04 / 2024

Melih Gökçek'te TOKİ'ye karşı!

Melih Gökçek'te <font color=red>TOKİ'ye karşı!</font>

Müteahhitler TOKİ'ye olan tepkilerini dile getirirken, Belediye Başkanı Melih Gökçek, "İş imkanlarını daralttığı için hak vermemek mümkün değil " dedi.



Müteahhitler TOKİ'ye olan tepkilerini "TOKİ derhal kaldırılmalı" diyerek diye getirirken, Belediye Başkanı Melih Gökçek, "İş imkanlarını daralttığı ve rekabet koşullarını etkilediği için hak vermemek mümkün değil " dedi.
Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu tarafından TOBB Ekonomi Üniversitesi'nde düzenlenen "Geleneksel Dayanışma Gecesi"nde sektörün sorunları dile getirildi ve bu sıkıntıların çözümüne ilişkin acil eylem planı sunuldu. Geceye 'TOKİ rahatsızlıkları' damgasını vurdu.

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, sektör açısından TOKİ'nin önemli bir sorun olduğunu ileri sürdü ve şunları söyledi:

"Sayın Başbakan yanlış bilgilendirmekten dolayı ABD'deki mortgage merkezli finansal kriz için 'Biz de olmadı,  TOKİ  var.' dedi. Buna katılmıyoruz. Tam tersine şu anda bana göre, ekonomik sıkıntıda inşaat sektörünü batağa sürükleyen TOKİ'dir. Niye? Özel sektörün işini bitirmiştir. TOKİ'nin sosyal konut üretimini teşvik etmek, finansal destek sağlamak, arsa üretmek ve ortak olmak gibi değişik görevleri var. Bayraktar, bunların işine gelenini, yani üretip para kazanmak onunla beraber Nasreddin Hoca misali kendi bastığı yeri dünyanın merkezi kabul ederek, Türkiye'de bütün inşaat faaliyetleri kendisine bağlamış."

Geceye katılan Melih Gökçek de, müteahhitlerin, TOKİ'den şikayetlerine belirli noktalarda, iş imkanlarını daralttığı ve rekabet koşullarını etkilediği için hak vermemenin mümkün olmadığını söyledi. Gökçek, müteahhitlerin arsa sorunlarını dile getirmeleri üzerine, "Ucuz arsa istiyorsunuz, anlıyorum. Mesela minimum 50 arkadaşınız bir araya gelsin, gitsin arsa alsınlar. Araziyi siz değerlendirin bize getirin, sizi tatmin edecek projelere evet diyelim" şeklinde konuştu.

Hürriyet

Geri Dön