19 / 04 / 2024

Melih Gökçek'ten Başkentgaz'a sert eleştiri!

Melih Gökçek'ten Başkentgaz'a sert eleştiri!

Katıldığı televizyon programında Ankara gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, asfalt katılım bedelinin kaldırılmasının gündemde olduğunu söyledi. Melih Gökçek, Başkentgaz'ı da eleştirdi...



Son günlerde kentte en çok konuşulan ve tartışılan; asfalt katılım bedeli, doğalgaz konularına değinen Melih Gökçek, özetle şunları söyledi:


“Başkentgaz, ‘Git parayı belediyeye kendin yatır’ diyorlarsa yatırmayacaksınız. Evinizin önüne kadar doğalgazı Başkentgaz getirmek zorunda. Vatandaşın sayacının pili bitiyor, ‘senin sayacın bozuk, mekanik sayaca dön’ diyor. Kesinlikle pili değiştirmek zorundalar. Bazılarını zorla değiştiriyorlar, mahkemeye vereceksiniz, 400 TL depozito istiyorlar. Şu ana kadar Ankara’da 60 bin sayaç değiştirdiler. Vatandaşın hem Savcılığa hem de EPDK’ya gitmesi lazım. EPDK’ya da çağrım, yasa gereği; önce ikaz sonra para, fesihe kadar gider.


ŞU ANDA VATANDAŞIMIZ ÖDEMEYEBİLİR


Meclis’te bu hafta ertelemeyi çıkarttık, Sayın Başbakanımız da bu asfalt parasını kaldırmayı düşünüyor, süreç içerisinde de bir çözüm bulunur diye düşündük. Bundan sonra asfalt parası gelmeyecek. Bazı vatandaşlarımız ödedi bunu, ödeyenlere herhangi bir şey yapamayız kanun gereği. Şu anda vatandaşımız ödemeyebilir.


Geri Dön